linkpost-predajcovia-3

Naši predajcovia radia (3. diel)

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Čo sa hodí do našich zemepisných šírok? S čím zahviezdite na petržalskej hrádzi? Prečo sú ebajky také populárne? Poradia vám naši predajcovia i mechanici, ktorí vám s výberom a opravou bicyklov pomáhajú viac ako 25 rokov.  

Keď začne sezóna, predajcovia a mechanici sa u nás nezastavia. V predajni to často bzučí ako v úli. Našťastie máme skvelý tím ľudí, zohranú partiu, ktorá vám rada pomôže s akoukoľvek otázkou. Dajte si s nami takú malú virtuálnu jazdu po predajni.

V treťom dieli seriálu sa pozrieme na top bajky pre našu zemepisnú šírku s našim predajcom Peťom.

Do Športservisu prišiel hneď po vojne ako mladý chalan na pracovné skusy. Už však neodišiel. Nezažil síce Janka Kocihu najstaršieho, ale pôsobil pod jeho dcérou a synom v ďalšej dekáde. Najskôr si vyskúšal v dielni skladanie bicyklov a keď prišla sezóna, presunul sa na predajňu, kde ho bolo treba omnoho viac. Prešiel si všetkým – prízemím v Podunajských Biskupiciach, kde momentálne pôsobí Robo, horným poschodím, ktoré má teraz pod palcom Tomáš, dokonca pôsobil v systéme skladovania, robil papierovačky, vedúceho, v podstate takmer všetko. Hovorí, že keď vám je vo firme dobre, lojalita je úplne prirodzená, radi ostanete. Všetky skúsenosti zúžitkoval s prechodom do predajne v Petržalke, ktorú pomáhal rozvíjať ako jej vedúci. Na predajni je všetko na jednom mieste, lacnejšie bicykle, drahšie, detské i elektrobajky. Tým pádom musí vedieť o všetkom všetko, starať sa o objednávky i viesť tím ľudí na prevádzke.

Za tie roky sa priučil nielen komunikatívnosti, ale tiež psychológií a umeniu klásť správne otázky správnemu človeku. Veľakrát sa totiž stane, že ten, kto platí, hovorí za toho, kto si bicykel vyberá, a pritom nevie odhadnúť jeho potreby. Vtedy to je na Peťovi, aby vytvoril priestor pre rozhovor aj s týmto tichším človekom. Podobná situácia je s rodičmi, ktorí vyberajú bicykel pre ich malé deti. Tie sú dávno rozhodnuté, lebo veď podľa sympatii (alebo farby) sa vyberá najlepšie, lenže rodičia to nevnímajú. Napokon, nech sa snažia ako chcú, aj tak kúpia pôvodnú voľbu dieťaťa. Ak by však mal zhrnúť, akí sú obyvatelia Bratislavy zákazníci, zhodnotil by, že muži si vyberajú drahšie bicykle, väčšinou horské, zatiaľ čo ženy siahajú po krosových bajkoch určených najmä na rekreáciu. Veľa vraj robí aj umiestnenie Bratislavy, ktorá leží viac-menej na rovine a jej doménou, a teda najmä tou petržalskou, je hrádza. Zaujímalo nás, ktoré bajky by do našich zemepisných šírok Peťo odporúčal. Samozrejme, v modeloch pre neho a pre ňu.

Toto sú TOP bajky pre našu zemepisnú šírku


PRE NEHO

Giant Trance – Ide o trailový bicykel, ktorý je vhodný aj do najnáročnejších podmienok. Rám je navrhnutý s ľahkým a zároveň super silným a tuhým hliníkovým rámom, má pruženie Maestro i vahadlo Advanced Forged Composite. Detaily i parametre závisia od konkrétneho modelu, ale najpredávanejšie modely sa pohybujú okolo 1800 až 2400eur.

 

scott_scale_960Scott Scale 29 – Toto je krásny hardtail bicykel s hliníkovým rámom, vo vyšších cenách je rám karbónový, bez odpruženého zadného kolesa. Podá spoľahlivý výkon a veľké 29″ kolesá ho robia vhodným spoločníkom na dlhé výjazdy. Zároveň ho možno nazvať aj pravým pretekárskym bajkom, ktorý nesklame na pretekoch XC či na maratónoch. Opäť závisí od konkrétneho modelu, ale jeho cena sa pohybuje od 1000 až do 8000 eur.

 

PRE ŇU

kellys_clea_30_blackpink_2018Kellys Clea – Štandardný kvalitný rekreačný bicykel pre dámy. Je vhodný na každý spevnený povrch, na asfalt aj poľné cestičky. Má odpruženú vidlicu, ktorá zaručuje pohodlie počas jazdy.  Cena závisí od konkrétneho modelu, ten najlacnejší sa dá zohnať okolo 350 eur.

 

 

ctm_bora_1_matna_cierna_fialovaCTM Bora 2.0 – Opäť kvalitný a cenovo dostupný krosový bicykel, ktorý má vo výbave uzamykaciu odpruženú vidlicu,hydraulické kotúčové brzdy a 27 rýchlostí. Vhodný je na klasické cesty, ale bez problémov zvládne aj ľahšie horské chodníčky. Cena takéhoto modelu je 500 eur.

 

 

EBAJKY PRE VŠETKÝCH
Doteraz sú u nás na predajni najpredávanejšie české značky, pretože sú cenovo dostupnejšie ako zahraničné. Patrí medzi ne napríklad Agogs, Lectron, Crussis či Lovelec, čo sú firmy, ktoré vznikli čisto ako výrobcovia elektrobicyklov. Z mojich skúseností a preferencií by som odporučil práve Agogs, ktorý má dlhšiu históriu a cenovo sa jeho modely pohybujú v rozmedzí 1 500 až 2 000 eur, čo je o polovicu nižšia cena, než majú najsilnejšie značky ako Giant či Scott. Zaujímavosťou je aj to, že Agogs vyrába elektro-skladačky, čo je skvelá raritka pre prepravu mestom.

agogs-lowstep_blackViem, že si to mnohí vravia, ale nie je pravdou, že ebajky sú len pre dôchodcov, pretože sú to práve dospelí ľudia, mladí ľudia a športovci, ktorí najčastejšie elektrobicykle kupujú. Ponúkajú totiž inú formu zážitku. Ponúkajú širšie možnosti tréningu. A v neposlednom rade, ponúkajú možnosť športovať celej rodine, trénovaným i tým menej, pohromade. Viac o elektrobicykloch si môžete prečítať v samostatnom článku TU.

 

S výberom bicykla a všetkých komponentov vám, samozrejme, veľmi radi pomôžeme aj osobne. Nájdete nás v predajniach v Podunajských Biskupiciach a v Petržalke. Kontaktovať nás môžete aj telefonicky či e-mailom. Kontakty nájdete TU.

Prečítajte si aj ďalšie diely seriálu:

1. DIEL – Top technologické vychytávky s Tomášom
2. DIEL – Top modely v cene 300, 400, 500 a 600 eur s Robom
4. DIEL – Ako zoservisovať bicykel v bojových podmienkach s Peťom

 

Komentáre

komentáre