linkpost-predajcovia-1

Naši predajcovia radia (1.diel)

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Aký bicykel si vybrať v budgete do 600 eur? Čo sa hodí do našich zemepisných šírok? S čím zahviezdite na petržalskej hrádzi? Prečo sú ebajky také populárne? A ako si môžete opraviť defekt či pretrhnuté brzdové lanko v bojových podmienkach lesa? Poradia vám naši predajcovia i mechanici, ktorí vám s výberom a opravou bicyklov pomáhajú viac ako 25 rokov.  

Keď začne sezóna, predajcovia a mechanici sa u nás nezastavia. V predajni to často bzučí ako v úli. Našťastie máme skvelý tím ľudí, zohranú partiu, ktorá vám rada pomôže s akoukoľvek otázkou. Dajte si s nami takú malú virtuálnu jazdu po predajni.

V prvom dieli seriálu sa pozrieme na top technologické vychytávky s našim predajcom Tomášom.

Keď ste vnukom pôvodného majiteľa a synom jeho dcéry, nástupkyne, drzí blogeri sa o vás dozvedia aj to, čo by ste možno nechceli. U Tomáša by nikto sprvu neveril, že sa stane predajcom a bude sa živiť komunikáciou s ľuďmi. Keď bol malý, radšej bol hladný, než by si mal ísť jedlo vypýtať. Neskôr si však, tak ako každý teenager, potreboval privyrobiť. Rodinná firma, v ktorej v tej chvíli pôsobila mama, strýko, sestra i niektorí ďalší členovia rodiny, bola jasnou voľbou. Cez letné prázdniny pomáhal v servise, neskôr sa presunul do predajne, tam ho zúžitkovali lepšie. A zrazu, keď mohol hovoriť o téme, ktorú miluje, našiel sa aj v komunikácii. Teraz na svoju prácu nedá dopustiť a nič ho neteší viac, než pomáhať ľuďom s výberom bicyklov.

Dokonca, zákazníkov má v mobile uložených podľa modelu bicykla, ktorý kúpili. Keď ich stretne na hrádzi, tiež si musí najskôr obzrieť bajk, na ktorom idú, až potom ich vie s istotou zaradiť. Prácou je natoľko pohltený, že vždy, keď vidí bicykel, rozmýšľa, kde ho človek kúpil a kedy bude potrebovať servis. Vidí to podľa opotrebovaných komponentov. Svojím nadšením a prístupom sa z neho pomaly ale isto stáva jeden z najlepších predajcov, akých kedy Športservis mal. Momentálne má na starosti horné poschodie v predajni v Podunajských Biskupiciach, kde sa nachádzajú bicykle nad 600 EUR a čím ďalej, tým populárnejšie e-bajky. Tiež je zodpovedný za objednávky a školenie personálu. Odbornosť je jeho devízou a preto sme sa ho opýtali na top 3 technologické vychytávky, ktoré zmenili svet bicyklov a ktoré by mal vlastniť každý cyklista. Alebo ich teda aspoň odskúšať.

Toto sú TOP3 technologické vychytávky

sedlovka_giant_contact_switchTeleskopická sedlovka – Za uplynulú dekádu značky vylepšovali materiály, rámy, brzdy, kládli dôraz na kvalitu, minimalizmus, ale neprichádzali s nejakými revolučnými riešeniami. Až dokiaľ sa neobjavila teleskopická sedlovka, ktorá je, myslím si, top vychytávkou za posledných 5-6 rokov. Umožňuje vám sklopiť sedadlo bez toho, aby ste zosadli z bicykla, chytali sa páčky a všetko ručne štelovali. Stačí, ak stlačíte jeden malý gombík na riadidlách. Je to neuveriteľne pohodlné, vrelo odporúčam si ju zaobstarať.


eagleRadenie 1×12 Eagle
– Vyrába ho americká firma Sram a je to najpokrokovejší radiaci systém, ktorý je podľa môjho názoru momentálne na trhu dostupný. Na Slovensku ho máme posledné dva-tri roky. Funguje na princípe, že vpredu je iba jeden prevodník, jedno koliesko, a vzadu je celá sada 12-tich koliesok. Znamená to väčší rozsah a pohodlnejšie radenie, nakoľko sa nemusíte starať o predné i o zadné koleso ako to býva pri iných systémoch. Je to veľmi výhodné riešenie pre menej trénovaných cyklistov. Na druhej strane, chýbajú ťažšie      prevody, čo nebude vyhovovať tým, ktorí boli zvyknutí využívať ich v rámci tréningu.


filip_8Elektrobicykle –
Musím ich zaradiť do TOP 3, pretože e-bajky zmenili komplet celý trh s bicyklami. Prenikli medzi horské, mestské, crossové, jednoducho všade. Umožnili bicyklovať aj ľuďom s vyššou váhou, nižšou kondičkou či zdravotnými problémami. Sú vhodné aj pre športovcov, pretože poskytujú inú formu tréningu i zážitku. Viac o elektrobicykloch si môžete prečítať v samostatnom článku TU.

 

S výberom bicykla a všetkých komponentov vám, samozrejme, veľmi radi pomôžeme aj osobne. Nájdete nás v predajniach v Podunajských Biskupiciach a v Petržalke. Kontaktovať nás môžete aj telefonicky či e-mailom. Kontakty nájdete TU.

Prečítajte si aj ďalšie diely seriálu:

2. DIEL – Top modely v cene 300, 400, 500 a 600 eur s Robom
3. DIEL – Top bajky pre našu zemepisnú šírku s Peťom 
4. DIEL – Ako zoservisovať bicykel v bojových podmienkach s Peťom

Komentáre

komentáre