linkpost-predajcovia-2

Naši predajcovia radia (2. diel)

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Aký bicykel si vybrať v budgete do 600 eur? Poradia vám naši predajcovia i mechanici, ktorí vám s výberom a opravou bicyklov pomáhajú viac ako 25 rokov.  

Keď začne sezóna, predajcovia a mechanici sa u nás nezastavia. V predajni to často bzučí ako v úli. Našťastie máme skvelý tím ľudí, zohranú partiu, ktorá vám rada pomôže s akoukoľvek otázkou. Dajte si s nami takú malú virtuálnu jazdu po predajni.

V druhom dieli seriálu sa pozrieme na top modely v cene 300, 400, 500 a 600 eur s Robom.

O desiatej ráno pred predajňou stojí zopár zákazníkov. Tri dámy okolo šesťdesiatky sa zháňajú po mechanikoch, pretože sú dohodnuté hneď na ráno, pozrú im bicykle a ony vyrazia na naplánovanú túru. Potom sú tu mladí, ktorí si prišli obzrieť najnovšie modely. Prezradí ich to, že po otvorení vychádzajú rovno na horné poschodie a nevšímajú si ostatných predajcov. Tí, ktorí vchádzajú ako poslední, sú trochu zmätení, odľahne im, keď sa pri nich pristaví Robo. Robo je predajca na prízemí a pár otázkami hneď zistí, či má pre zákazníka to, čo hľadá. Zisťuje jeho preferencie, zvyky, návyky, technologické potreby a niekedy aj potreby vizuálne.

Do Športservisu prišiel pred viac ako pätnástimi rokmi, je to jeden z najcennejších členov tímu. Bol to napríklad on, kto pomáhal pri všetkých prístavbách a rekonštrukciách. Navyše sa vyzná vo všetkých doplnkoch a náhradných dieloch, pozná aj tie, čo sa dnes už nevyrábajú. Keď príde starší pán s kopou zamastených súčiastok v sáčku, Robo presne vie, čo to je. A pritom prišiel na inzerát hľadajúci mechanika. Keby mu niekto povedal, že má ísť robiť predajcu, na pohovor by nešiel. Ale dnes na svoju prácu nedá dopustiť. So svojim technickým vzdelaním, odbornou praxou a komunikačnými zručnosťami má v sebe všetko, čo zákazník pri výbere potrebuje. Spolu s ním sa pozrieme, aké top modely možno zohnať v cenovej relácii 300, 400, 500 a 600 eur a čím sú výnimočné.

Toto sú TOP bicykle do 600 eur

Bicykle do 300 eur – Pre rekreačných jazdcov v horskom teréne je tu model CTM Terrano 1.0. Tento bajk má ľahký hliníkový rám, dvojpáčkový systém radenia a odpruženú vidlicu pre lepší zážitok z jazdy.

 

 

Bicykle do 400 eur – Najpredávanejší je u nás CTM Tranz 1.0 (pánsky) alebo CTM Bora 1.0 (dámsky). Ide o krosový bicykel s odpruženou vidlicou a 24 rýchlosťami vhodný najmä na klasické cesty, zvládne však aj mierny terén – poľnú či lesnú cestu a lesný chodník. Okrem toho, že je spoľahlivým bicyklom na akékoľvek výlety, má príjemný dizajn a pekné farby.

 


Bicykle do 500 eur – Tu by som jednoznačne poradil siahnuť po slovenskej značke bicyklov Kellys, ktorá má u nás dlhoročnú tradíciu. V tejto cenovej hladine odporúčam model Cliff 70 pre pánov a model Clea 70 pre dámy. Kellys Cliff a Clea sú vhodné na každý spevnený povrch, zdoláte s nimi mierne kopce aj roviny, poľné cesty aj asfaltky. Vybavené sú tiež odpruženou vidlicou, ktorá zaručuje pohodlie počas jazdy. Okrem toho majú zvýšenú nosnosť do 120 kg.

 

Bicykle do 600 eur – Za najlepší hobby MTB model v tejto cenovej hladine považujem CTM Rambler 1.0 alebo 2.0, ktorý s veľkými 29-palcovými kolesami a kvalitnou výbavou pomôže pohodlne vyšliapať na vrcholy kopcov, zdolať náročnejší terén či len tak ujsť z mesta do prírody. Má vzduchovú vidlicu, čo je podstatný rozdiel oproti štandardne odpruženým vidliciam – v tomto prípade si nastavíte taký tlak, aby odpovedal vašej hmotnosti, a teda aby vidlica rovnako pracovala pri 60-kilovom a pri napríklad 120-kilovom človeku. Jazdné vlastnosti sú na pomery takéhoto rekreačného bicykla naozaj slušné.

 

S výberom bicykla a všetkých komponentov vám, samozrejme, veľmi radi pomôžeme aj osobne. Nájdete nás v predajniach v Podunajských Biskupiciach a v Petržalke. Kontaktovať nás môžete aj telefonicky či e-mailom. Kontakty nájdete TU.

 

Prečítajte si aj ďalšie diely seriálu:

1. DIEL – Top technologické vychytávky s Tomášom
3. DIEL – Top bajky pre našu zemepisnú šírku s Peťom
4. DIEL – Ako zoservisovať bicykel v bojových podmienkach s Peťom

Komentáre

komentáre