7 dôležitých vecí na bicykel

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

 Vďaka týmto drobným pomocníkom vás na cestách už (takmer) nič nezastaví.

1. Náhradná duša
Nikdy neviete, kde vás môže defekt zastihnúť a nie je nič horšie ako prerušený výlet kvôli deravej pneumatike. Preto nikdy nezabúdajte nosiť so sebou náhradnú dušu. Ako vymeniť dušu? Pozrite si náš fotonávod.

2. Lepiaca sada
Okrem náhradnej duše je veľmi dôležitá lepiaca sada. Pýtate sa či nie je zbytočné so sebou nosiť lepiacu sadu na defekt a ešte k tomu aj náhradnú dušu? Zákon schválnosti funguje všade a kľudne hodinu po tom čo si opravíte jeden defekt, môžete schytať ďalší. Poprípade nikdy neviete či vaša lepiaca sada nepomôže niekomu inému. :) Giant Control Patch kit nájdete v našom e-shope za 3,50 €.

3. Monterpáka (vyzúvak plášťa)
Nevyhnutný pomocník pri oprave defektu, zmestí sa do hociktorého vrecka na drese alebo kľudne k ostatným veciam v brašni pod sedadlom. U nás nájdete monterpáky za 2,50€.

4. Multifunkčný klúč
Multiklúč obsahuje niekoľko imbusových kľúčov a šrobováky (plochý aj krížový), ktoré sa používajú najčastejšie. Niektoré majú aj malý nitovač reťaze, centrovací kľúč na pokryvené koleso a montpáky. Sadu Topeak Mini 20 Pro nájdete u nás za 30 €.

5. Mobilný telefón
Mobil je v dnešnej dobe už samozrejmá vec a málokto sa bez neho vydá von. Pri cyklo výlete je dôležitý, aby ste si mohli zavoalť pomoc v prípade úrazu alebo zlého počasia, aby vás prišli vyzdvihnúť. Ak bicyklujete vo väčšej skupine a ste od seba príliš ďaleko viete sa skontaktovať. Mobilný telefón je nevyhnutná vec ak idete na bicykel osamote.

6. Doklady a peniaze
Spolu s mobilným telefón zásadná vec, bez ktorej sa nechodí z domu. Na výlete majte vždy so sebou občianský preukaz, kartičku poistenca a malú sumu peňazí. Ak sa bojíte, že by ste doklady mohli stratiť stačí aj ich kópia. V prípade nehody napíšte na zadnú stranu týchto kópií (alebo na iný čistý papierik) telefónne čísla, ktoré treba kontaktovať v prípade nehody.

7. Príručná pumpa
Pri výmene duše alebo oprave defektu lepiacou sadou je potrebná pumpa. Malá príručná pumpa, ktorú môžete nosiť pripnutú na rúre vám spoľahlivo naženie vzduch do kolesa. V Športservise nájdete napríklad pumpu Topeak Race Rocket za 27,50 €.


Nenechajte sa odradiť od bicyklovania nepríjemným sychravým počasím. Prečítajte si čo si obliecť na bicykel a pozrite si naše nové jesenné novinky v e-shope.

 

 

 

Komentáre

komentáre