Spravte si pekný výlet s rodinou na bicykli

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Poradíme vám ako si pripraviť peknú rodinnú cyklotúru a aké bicykle sú najlepšie pre vašich drobcov.

Cyklistika pre deti je zdravá

Prvým krokom je naučiť sa bicyklovať – praktické tipy ako na to nájdete tu. Bicyklovanie je zábavná aktivita, deti ňou veľmi lahko dosiahnu odporúčaných 60 minút dennej fyzickej aktivity. Vďaka cyklistike dieťa hravo spozná svoje okolie a získa pohybové návyky, štúdie dokonca preukázali, že deti, ktoré chodia na bicykli do školy sú aktívnejšie a vnímavejšie.

Zásady správania sa na bicykli

Pri učení nezabúdajte na pravidlá cestnej premávky. Vysvetlite im ako funguje dopravná situácia a priblížte im zásady bezpečnosti na ceste. Nikdy ich nepúšťajte na bicykel bez ochrannej prilby a chráničov. Dôležité je tiež byť videný, preto nezabúdajte na ochranné prvky ako sú odrazky a svetielka.

Buďte pripravení

Keď budete plánovať, kam sa pôjdete bicyklovať zapojte do výberu aj deti. Preštudujte si spolu danú lokalitu, aké sú v okolí pamiatky, prípadne aktivity. Pri vyberaní samozrejme treba zvážiť náročnosť trasy. Tip na výlet sme priniesli aj na našom blogu.

Ak sa chystáte na dlhší výlet, nezabudnite si zbaliť desiatu, veľa vody a robiť si pravidelné prestávky. Počas prestávok si môžete zahrať s loptou alebo frisbee.

Počas teplých mesiacov nezabudnite na pokrývky hlavy, okuliare a natieranie sa opaľovacím krémom. Na bicykli sa dá veľmi rýchlo opáliť, resp. spáliť.

Buďte pre deti príkladom

Myslite na to, že deti s obľubou napodobňujú dospelých. V každom prípade im buďte pozitívnym príkladom. Dodržujte všetky pravidlá a odpovedajte, keď sa deti pýtajú.

Nedovoľte, aby deti bicyklovali z donútenia – môže sa stať, že si vytvoria negatívny vzťah k cyklistike a neskôr budú odmietať všetky podobné aktivity. Myslite aj na ich sily, ak sú príliš unavené, doprajte im toľko oddychu, koľko potrebujú, prípadne sa vráťte domov.


TIPY ŠPORTSERVISU
Bicykle a cyklovozíky pre všetky vekové kategórie

THULE CHARIOT CTS SPORT1
THULE CHARIOT CTS SPORT1, Cena 1224,90 €

 

Weehoo iGo Turbo
Weehoo iGo Turbo, Cena: 440 €

 

Odrážadlo First Bike
Odrážadlo First Bike, Cena: 129 €

 

CTM FOXY 8,5
CTM FOXY 8,5″, Cena: 189,99 €

 

Superior F.L.Y. 20
Superior F.L.Y. 20″ 2017

Komentáre

komentáre