TIP na malý víkendový cyklovýlet s deťmi

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Ak ste z Bratislavy a okolia, prinášame tip na pekný výlet, ktorý si užijete s celou rodinou.

Cyklovýlet po dunajskej hrádzi je nenáročný aj pre deti. My sa vydávame najčastejšie po ľavej strane hrádze, teda smerom na Šamorín. Začiatok cyklocesty je pod Prístavným mostom, ale na hrádzu sa dá napojiť aj z dedín blízko Bratislavy. Záleží od toho, aký dlhý výlet si chcete spraviť a koľko toho prejdú deti.

Vyraziť sa dá z Rovinky či Dunajskej Lužnej po malej, starej hrádzi, ktorá je v súčasnosti upravená a spevnená, a na veľkú dunajskú hrádzu sa napojiť v Kalinkove (za Kalinkovom smerom na bývalý bufet) alebo v Hamuliakove. Cesta na dunajskej hrádzi je kvalitná, ideálna pre cestné a krosové bicykle. Dĺžku trasy môžete zvoliť podľa veku a zdatností detí. Ak vaše dieťa ešte nebicykluje, alebo neprejde dlhšie trasy, môžete ho vziať v cyklovozíku alebo na vozíku za bicykel Weehoo, pretože takýto výlet si užijú deti už od jedného roka.

Motivovať deti na výlet na bicykli sa dá rôzne, napríklad zaujímavým cieľom cesty. Keď sa chcete vydať do Šamorína, nachádza sa tam minizoo
s klasickými domácimi zvieratkami pri hoteli Kormorán – je tam pekný veľký park, v lete fungujúci bufet na občerstvenie a ohrada s kozami, capom, prasiatkami, zajacmi či ovcami. V parku sa dá oddýchnuť, sadnúť si na lavičky, pri hoteli je detské ihrisko.

Ak chcete spojiť príjemné s užitočným a cestou sa dobre najesť, odporúčame Bufet pri hrádzi v Hamuliakove, kde majú najlepšiu fazuľovú polievku a pečenú rybu v celom okolí. Okrem toho sa tu môžete v lete osviežiť nanukom alebo čerstvým ovocím. Nájdete tu aj detské ihrisko s hojdačkami a trampolínou, kde sa deti zabavia. Bufet sa nachádza v Hamuliakove pri prechode zo starej hrádze na veľkú, z dediny po ľavej strane smerom dole popri kanáli.

Pokiaľ si chcete po dobrom jedle trochu vydýchnuť pred spiatočnou cestou, môžete sa tu zastaviť na dlhšie a prípadne sa aj osviežiť v Dunaji, v tomto úseku je pekná pláž a pred ňou veľká trávnatá plocha.


Máte tip na pekný rodinný výlet na bicykloch? Pošlite nám svoj tip  na marketing@sportservis.sk !

 

Komentáre

komentáre