Vstávaj, bicykel!

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Jarná cyklistická sezóna je už v plnom prúde. Pripravili sme pre vás malý prehľad pomôcok na údržbu bicykla, ktorú zvládne každy cyklista urobiť sám.

#1 Multikľúč

Multikľúč funguje na princípe vreckového nožíka. Obsahuje niekoľko základných nástrojov, ktoré majú podľa konkrétneho typu niekoľko rôznych funkcií. Zvyčajne sú to imbusové kľúče, ploché a krížové skrutkovače či zástrčný T-kľúč. Vďaka jeho nízkej váhe ho môžete nosiť na cyklovýlety so sebou a mať tak istotu, že menšie opravy viete vyriešiť ihneď.

My odporúčame: Multikľúč BBB BTL 41 MaxiFold

Taktiež na domácu údržbu bicykla sa vám zíde sada náradia Topeak Survival Box.

43

 

TIP: Je dobré investovať do kvalitného náradia. Hoci sa nám jeho cena môže zdať niekedy privysoká, odrazí sa na životnosti. Stáva sa, že lacnejšie náradie neznesie väčšiu záťaž a je nutné ho často meniť za nové.

#2 Pumpa

Je dôležité mať pumpu vždy poruke pretože správne nahustené duše sú základom každej dobrej jazdy. Najvhodnejšie je vyberať pumpy s tlakomerom, aby ste mali istotu, že dušu nafúkate na správnu hodnotu. Údaj o maximálnom tlaku nájdete na bočnej strane plášťa.

My odporúčame: Pumpa Pro-T

 

#3 Pedálový kľúč

Svoje uplatnenie si nájde aj kľúč na montáž a demontáž pedálov, prípadne doťahovanie kľúk. V tomto prípade je lepšie voliť obojstranné kľúče, ktoré sú praktickejšie.

My odporúčame: Kľúč na pedále + gola

#4 Montpáky

Na vyzúvanie plášťov je dobré použiť jednoduché a cenovo dostupné monterpáky. TIP – voľte skôr plastové “vyzuváky”, použitím kovovej monterpáky alebo skrutkovača by ste mohli poškodiť ráfik, plášť alebo dušu.

My odporúčame:  Monterpáky BBB BTL 81 EasyLift

btl 81 rbw

#5 Čistiace prostriedky

Výborný prístup na čistenie nedostupných miest vám zabezpečia čistiace kefky určené na bicykel. V špecializovaných predajniach sú dostupné samostatne, ale aj v praktických sadách. V predaji sú tiež špeciálne kefky na reťaz, ktoré z nej odstránia nános špiny a nečistoty.

My odporúčame: čistiaci prostriedok značky Cyklostar

Novinkou v našej predajni je aj čistiace zariadenie Karcher 0C3 – vysokotlakový prenosný čistič, ktorý spoľahlivo a zároveň šetrne vyčistí váš bicykel po bláznení sa v lese alebo od cestnej špiny.

Kým sa s bicyklom vyberiete po zimnej hibernácii von, skontrolujte mazanie a nezabudnite si prečítať ako pripraviť bicykel na sezónu


Nechajte si bicykel skontrolovať u odborníkov – naši mechanici vám ochotne pomôžu. Objednávať sa môžete telefonicky na číslach 02/ 40 20 16 05  (Podunajské Biskupice) a  02/ 38 10 36 55 (Petržalka). Viac informácií o servise nájdete tu.

 

Komentáre

komentáre