5 knižných tipov nielen pre cyklistov

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Ak vám počasie nepraje na bicykel, oddýchnite si pri dobrej knihe.

1. Bradley Wiggins – Môj čas
Víťaz Tour de France, Bradley Wiggins v knihe Môj čas opisuje jeho cestu, kedy sa odrazil z absolútneho dna – po tom ako zomrel jeho starý otec, ktorý ho vychovával a zažil fiasko na Tour de France 2010. Aj napriek tomu zabojoval a dostal sa na vrchol, keď vyhral Tour de France v roku 2012 a triumfoval na olympijských hrách. V knihe sa dočítate o zákulisí tímu Sky, tréningoch, jeho vnúturnej sile, názore na doping v cyklistike a aké to bolo získať olympijské zlato.

2. Anna Brones – The Culinary Cyclist
Kniha, ktorá nesmie chábať v žiadnej domácnosti, kde sa žije cyklistikou a delikatesami. Recepty v knihe sú všetky bezlepkové a prevažne vegánske. Okrem nápadov na varenie tu nájdete tipy na darčeky, ako pripraviť dinner party a čo si vziať na piknik na dvoch kolesách. V knihe si prídu na svoje aj začiatočníci aj ostrieľaní kuchári.

3. Tomáš Macek – Příběhy Staré dámy
Prvá kniha na českom trhu, ktorá sa venuje histórii francúzskych pretekov Tour de France. V knihe nájdete príbehy z dejín týchto pretekov, ich hrdinov a víťazov, zábavné historky, záhady a stretnete sa s pamätníkmi Tour. Nájdete tu bohatý obrazový materiál, fotografie z archívov a kompletné prehlady víťazov a rekordov z pretekov.

4. Daniel Friebe, Pete Goding – Horské výstupy
Táto kniha je priam bibliou pre tých, ktorí radi zdolávajú alebo chcú dobýjať obrovské vrcholy. Vďaka nej spoznáte najznámejšie euróspke cyklotrasy a zoznámite sa ich charakteristikami. Kniha je bohatá na obrázky a trasy sú usporiadané podľa výšky od 78m po 3384m, pretože deliť ich podľa náročnosti je veľmi subjektívne.

5. Annie Londonderry – První žena na kole kolem světa
Annie “Londonderry” Cohen Kopchovsky bola prvou ženou, ktorá prešla na bicykli celú zemegulu. Na cestu sa vydala v roku 1894, kedy nechala doma muža s deťmi a pred davom 500 ľudí vyštartovala z Bostonu. Jej cieľom bolo prejsť okolo sveta za 15 mesiacov a zarobiť si tak 5000 dolárov. O tom ako to Annie zvládla sama a aké problémy ju čakali pri ceste sa dočítate v knihe.


Ak sa počasie predsa len trocha umúdri, prečítajte si ako prežiť bicyklovanie v daždi a vetre, prípradne čo si obliecť na bicykel.

 

Komentáre

komentáre