Vyberáme tachometer na bicykel

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Tachometer je šikovné zariadenie na váš bickyel, ktoré spoľahlivo zaznamenáva štatistiky o vašej jazde. Dnes si o nich povieme čosi viac.

Tachometre sa delia na drôtovébezdrôtové. Bezdrôtové tachometre majú svoje opodstatnenie v náročných terénoch, kde by hrozilo pretrhnutie drôtu napríklad a konáre alebo kríky. Poznáme dva typy bezdrôtových tachometrov a to s analógovým prenosom dát alebo digitálnym. Výhodou digitálnych oproti analógovým je čistejší prenos dát so snímača, vďaka kódovanému prepojeniu. Za túto výhodu je potrebné si niečo málo priplatiť.  Cenovo najvýhodnejšie však ostávajú drôtové tachometre.

Z našej ponuky sme si vybrali jeden drôtový a dva bezdrôtové tachometre.

SIGMA  BC 12.12

Drôtový tachometer kvalitnej nemeckej značkoy SIGMA. Táto verzia je vhodná najmä pre crossové alebo cestné bicykle a má 12 funkcií. Medzi základné patrí maximálna/priemerná/aktuálna rýchlosť s možnosťou porovnania aktuálnej rýchlosti s priemernou.  Samozrejmosťou je celková aj denná prejdená vzdialenosť , čas strávený na bicykli a aktuálny čas, aby ste nikam nemeškali :) .  Veľkou výhodou je ukazovateľ stavu batérie ukazovateľ úspory paliva, ak by ste si chceli porovnať koľko financií ušetríte jazdou na bicykli.

BLACKBURN ATOM SL 5.0

Atom SL 5.0 je bezdrôtový tachometer s digitálnym prenosom dát od značky BlackBurn. Vyrába sa v dvoch farebných prevedeniach – bielom a čiernom. Má nízkoprofilové telo s nízkou váhou. Disponuje základnými funkciami  o rýchlosti, aktuálna, maximálna, priemerná a taktiež s ukazovateľom tempa. Samozrejmosťou je počítadlo dennej aj celkovej prejdenej vzdialenosti a taktiež denného a celkového času stráveného na bicykli. Náročnejší jazdci určite ocenia zabudovaný barometrický výškomer a teplomer.

SIGMA ROX 5.0

Na záver ešte ostaneme pri značke Sigma, ktorá ponúka model ROX 5.0. Tento digitálny bezdrôtový tachometer je určený pre tých, ktorí majú cyklistiku viac ako len hobby. Či už radi prekonávate svoje limity alebo potrebujete dodržiavať tréningový plán, ROX 5.0 je ten pravý spoločník. Presné monitorovanie tepovej frekvencie, zaznamenávanie kôl a možnosť dodatočného zobrazenia trasy na počítači umožňuje kompletný prehľad nad svojimi výkonmi a pokrokmi. Samozrejmosťou sú základné informácie o rýchlosti, čase a vzdialenosti a taktiež je vybavený meračom kadencie. ROX 5.0 je vďaka držiaku na ruku plne využiteľný aj ako bežecký počítač.


Prečítajte si aké doplnky vám na bicykli nesmú chýbať.

 

Komentáre

komentáre