flickr cc Rick Hebenstreit

Pitný režim na cestách – Camelbaky

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Používate na výletoch fľaše alebo špeciálne pitné vaky? Dnes sa zameriame na to čím sú výnimočné tieto špeciálne batohy a predstavíme vám naše obľúbené modely značky Camelbak.

Aké sú výhody pitných vakov oproti fľašiam? Ak by ste sa chceli napiť z fľaše počas náročného stúpania alebo švihania dolu kopcom, museli by ste pribrzdiť alebo zastaviť. Vaky na vodu sú pohodlné a ľahko sa z nich pije už v spomínaných podmienkach alebo na ceste. S pitnými vakmi vám dehydratácia nehrozí. Zmestia sa do nich 2 až 3 litre vody, čo je podstatne viac ako do malých fľašiek, takže sa nemusíte báť a šanovať si vodu po najbližšiu zastávku alebo nosiť so sebou viacero fliaš.

Najznámejšiou značkou na trhu s batohmi, ktoré zabezpečujú aj pitný režim je kultová značka Camelbak. Vďaka svojim inováciam a vysokej kvalite je stále neoblomnou jednotkou na trhu. Pitné vaky Camelbak sa vyrábajú v rôznych veľkostiach, farbách a s rôznymi vychytávkami.

Dnes vám predstavíme najžiadanejšie modely týchto batohov, ktoré viete využiť nielen na bicykel.

MULE NV 3 

Jednoznačne najpredávanejší model je CamelBak Mule NV. NV je špeciálne vyvinutý systém chrbtovej opory pre ten najvyšší možný komfort. Batoh má 12 litrový úložný priestorom a 3 litrový rezervoár na vodu. Inak povedané, zabezpečí vám dostatok tekutín aj na dlhšie výjazdy a dostatočný úložný priestor na bundu alebo náhradné oblečenie. Okrem toho má špeciálne vrecká na telefón a okuliare plus kapsy na bedrových popruhoch. Samozrejmosťou je priestor na odloženie prilby a magnetický držiak hadičky pre zvýšenie komfortu. Bezpečnosť na cestách zabezpečí dostatok reflexných prvkov a pútko na uchytenie zadnej blikačky.

Batoh Camelbak MULE NV je dostupný u nás v červenej za 98,90 € a čiernej farbe za 122,90 €.

camelbaky sportservis

KUDU 18

CamelBak Kudu je obľúbený hlavne vďaka technológií Impact Protector. Jedná sa o chránič chrbta, ktorý je súčasťou batohu a dokáže pohltiť až 95% energie nárazu smerujúceho na chrbát. Chránič spĺňa európsku normu určenú pre chrániče chrbta, takže ochrana je porovnateľná aj s tými najlepšími „korytnačkami“. Dva popruhy na hrudníku plus jeden na bedrách zabezpečia, absolútnu stabilitu batohu. Vďaka tomu je vhodný najmä na Enduro alebo Freeride, kde je príležitosť na pád takmer na každom kroku. Vo výbave je taktiež pršiplášť, vrecká na náradie či mobil, priestor na odloženie prilby a samozrejme reflexné prvky. V cene batohu nie je rezervoár na vodu, má naň však predprípravu, ale je ho potrebné dokúpiť. Cena modelu Camelbak KUDU: 164,90 €

HAWG NV

Model Hawg NV je určený hlavne pre nadšencov celodenných výjazdov alebo  dlhších túr. 17 litrový úložný priestor plus 3 litrový rezervoár na vodu je dostatočný priestor na všetko, čo potrebujete mať vždy pri sebe. Taktiež je obohatený o systém chrbtovej opory NV, pre zvýšenie komfortu.  Vo výbave má pršiplášť,  kapsy na bedrových popruhoch, reflexné prvky, priestor na prilbu a pútko na blikačku. Camelback HAWG NV je dostupný u nás v čiernej farbe za 139,90 €

batoh_camelbak_hawg

AURORA 2

CamelBak samozrejme nezabúda ani na dámy, pre ktoré vytvoril extrémne ľahký a štýlový model AURORA 2. Svojou veľkosťou je vhodný nielen na bicykel, ale aj na beh alebo krátke vychádzky.  Má 2 litrový rezervoár plus 3 litrový úložný priestor, do ktorého sa bez problémov zmestí tenká bunda, peňaženka, kľúče a niečo pod zub. Výhodou je tiež, plnenie rezervoáru zvonku, netreba otvárať žiaden zips. Reflexné prvky a nastaviteľný hrudný pás sú samozrejmosťou. Batoh Camelbak Aurora máme v krásnej fialovej farbe za 59,90 €. 

Batoh_Camelbak_Aurora_purple_majesty_2L

 

Ako sa čistí rezvoár na vodu?

Po správnosti by sa rezevoár mal čistiť po každom použití. Ak ste mali v ňom len čistú vodu, stačí ho po použití vypláchnúť horúcou vodou a nechať vyschnúť, napríklad na takomto sušiaku. Ak je rezervoár veľmi znečistený použite čistiace tablety Camelbak, prípadne sódu bikarbónu. Tablety rozpustite v horúcej vode a nechajte pôsobiť v rezervoáry asi 30 minút, potom vak vyprázdnite a dôkladne ho prepláchnite ešte čistou vodou, aby v ňom nezostali zbytky čistiaceho prostriedku. Potom vak zaveste a nechajte dôkladne vysušiť. U nás v Športservise nájdete aj kompletnú sadu na čistenie vašich vakov na vodu.


Najlepšie bicyklové novinky na rok 2016! Prečítajte si viac.

giant bora tranz sportservis

 

Komentáre

komentáre