Flickr cc Dustin Gaffke

Bezpečnosť na bicykli: svetlá na bicykel

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Svetlá na bicykli sú veľmi dôležité pomáhajú vám nielen vidieť na cestu, ale najmä byť videní.

Správne osvetlený bicykel má svetlá vpredu, vzadu a na bokoch. Poznáme dva druhy osvetlení – vysoko výkonné systémy osvetlenia (ponúkajú maximálne osvetlenie a majú silnejšie žiarenie než bežné svetlá, vhodné na trailovú a cestnú cyklistiku, sú znovunabíjateľné, za vyššiu cenu)  a  bezpečnostné osvetlenia (pomáhajú, aby ste boli videní v cestnej premávke, zlepšujú vašu viditeľnosť počas dňa, nie sú úplne vhodné na nočné jazdenie). Bezpečnostné svetlá sa delia ešte na viac modelov podľa ich možností pripevnenia na bicykel, nabíjania, batérií a počtu diód.

My dnes vyberáme predné a zadné osvetlenie, ktoré nesmie chýbať na žiadnom bicykli.

Predné osvetlenie

Pro-T 3 Watt LED ULTRA

Medzi jednoznačne najpredávanejsie predné svetlá patrí 3 wattové LED svietidlo od firmy PRO-T, ktoré poskytuje dostatočnú viditelnosť. Vyznačuje sa vysokým výkonom pri zachovaní nízkej spotreby energie. Svetlo pozostáva z hliníkoveho tela a výkonnej LED 3W diódy s  dvomi funkciami stáleho svietenia a blikania.
Cena: 13,90 €

Infini Super Lava 300 lumen

Výkonné, kompaktné predné svetlo, ktoré sa okrem riadítok dá upevniť aj na prilbu. Trojwattová dióda má svietivosť až 300 lumenov s možnosťou nastavenia intenzity a blikania. Indikátor vás upozorní na nízku kapacitu integrovanej batérie. Nabíjanie je zabezpečené cez priložený  USB kábel. Vhodné pre bežných, ale aj náročnejších jazdcov.
Cena: 33,95 €

svetlo_predne_super_lava_4f


Zadné osvetlenie

SMART RL405R-14

Výkonné zadné svetlo s piatimi diódami, poskytuje bezpečnosť cyklistovi rovno s tromi funkciami svietenia a viditeľnosťou aj z boku. K blikačke je možné zakúpiť redukciu, čo umožňuje montáž aj na nosič pri zachovaní ľahkej odnímateľnosti.
Cena: 8,90 €

Blikacka_zadna_Smart RL-405R

SMART RL-322R

Dve led diódy (1x 0,5W + 1x SUPER LED) zabezpečia vysokú úroveň viditeľnosti. Možnosť nastavenia dvoch režimov: svietenie, blikanie, výdrž pri svietení až 38 hodín, blikanie až 100h. Použitím 2xAAAA batérií je svetlo ešte kopaktnejšie ako konkurenti. Blikačka sa uchycuje na sedlovku pomocou masívneho gumového popruhu, čo zabezpečí dokonalé držanie na svojej pozicii.
Cena: 11,90 €

zadna_blikacka_R_322


Hľadáte nový bicykel? Prečítajte si naše tipy na horúce novinky na sezónu 2016!

Komentáre

komentáre