Kaviarne, ktoré môžete navštiviť aj na bicykli

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Spojenie špičkovej kaviarne a cykloobchodu bolo kedysi nemysliteľné, no dnes sa dá nájsť vo viacerých mestách. Vybrali sme pre vás 4 inšpiratívne miesta, kde toto spojenie skvelo funguje.

Mester Bike + Coffee Project, Budapešť

Mesterbike si otvorili manželia, nadšení cyklisti, najprv ako cyklodielňu alebo ako miesto, kam si prídete po svoj nový bicykel. Keď však videli, že by si ľudia pri čakaní na svoj opravený bicykel mohli dať dobrú kávu, posedieť a spríjemniť si tak svoj čas, rozhodli sa rozšíriť svoj obchod aj o kaviareň. Či už ste v Budapešti na bicykli alebo nie, určite nevynechajte Mesterbike, v ktorom sa môžete pokochať peknými bicyklami, dať si chutnú kávu meniacu sa každým mesiacom a posedieť v útulnej atmosfére tohto miesta.

Mester utca 11, Budapešť

(c) facebook.com/mesterbike/

 

Look Mum No Hands!, Londýn

Look Mum No Hands je priestranný cykloobchod spojený s profesionálnou cyklodieľnou a vychytenou kaviarňou v londýnskej časti Shoreditch. Vďaka výberovej káve od Square Mile Coffee Roasters, prvotriednym craft pivám z londýnskych mikropivovarov, veľkému výberu cyklopodujatí a vlastnej vtipnej značke cyklooblečenia sa z LMNH stalo populárne miesto, ktoré majú radi nielen miestni, ale aj rôzne osobnosti svetovej cyklistiky – Gary Fisher, Graeme Obree alebo Eddy Merckx.

49 Old Street, Londýn

Screen Shot 2015-10-02 at 10.29.45

Bajkazyl Náplavka, Praha

Pouličný bar, kaviareň s výberovou kávou a cyklistická dielňa, to všetko na brehu Vltavy s výhľadom na Pražský hrad. Bajkazyl ponúka špičkovo vybavený dielenský servis, v ktorom vám skúsený mechanik pomôže vyriešiť bežné prevádzkové vady. Tiež si tu môžete nakúpiť rôzne doplnky pre váš bicykel – svetlá, zámky, zvončeky, základné náradie, duše, či mestské mapy. Kým budete čakať na opravu svojho bicykla, vyskúšajte v kaviarni kávu od českej pražiarne Doubleshot, alebo si dajte pivo do plasťáku z lokálnych minipivovarov. Ak by ste si radšej svoj bicykel opravili svojpomocne, dá sa to tiež – chalani z Bajkazylu vám za malý poplatok radi požičajú potrebné náradie.

Rašínovo nábreží 2, Praha

(c) metro.cz

 

MAD DROP espresso & brew bar, Bratislava

Novootvorená kaviareň v centre Bratislavy ponúka okrem tradičného espressa aj čoraz rozšírenejšie alternatívne prípravy kávy, akými sú AeroPress alebo V60. Vyskúšajte svetlo praženú kávu od banskobystrickej výberovej pražiarne Illimité, sladkú dobrotu z Le Miam alebo sajder od chalanov z Jablčna. Kedže Jakub a Martina, majitelia Mad Drop majú radi bicycle, ich kaviareň slúži aj ako cykloshowroom.

Radlinského 24, Bratislava

(c) facebook.com/maddropcoffee


Prečítajte si tiež tipy ako hravo zvládnuť ranné bicyklovanie. A nezabudnite navštíviť Športservis, kde stále prebieha veľký výpredaj bicykov!

 

Komentáre

komentáre