Ako zvládnuť ranné bicyklovanie

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Rozhodli ste sa chodiť ráno na bicykel ale nie vždy sa vám chce a radšej si o hodinku dlhšie pospíte? Najmä ak sa zobudíte a ešte je vonku tma? Je však vedecky dokázané, že ak si ráno vyhradíte pre seba čas, počas dňa ste viac oddýchnutí a lepšie sa sústredíte na prácu. Ak si ráno zajazdíte po zvyšok dňa sa už môžete sústrediť na dôležité úlohy a prácu. Znie to skvele, ale aj tak sa vám nechce privstať? Poradíme vám ako sa na rannú jazdu pripraviť a zjednodušiť si ju.

Základom je príprava. Prichystajte si večer pred jazdou oblečenie, prilbu a náradie. Nezabudnite si skontrolovať bicykel. Ráno už potom nemusíte strácať čas kontrolou alebo hladaním rukavíc či prilby. Vopred večer si kľudne naplánujte aj trasu, ktorou sa vydáte. Ráno bude o to ťažšie sa na takú peknú trasu vykašľať, keď ste si ju pripravili a tešili sa na ňu.

Ak si ráno neviete predstaviť bez kávy, skúste naprogramovať svoj kávovar na určitú hodinu, aby keď vstanete, káva už na vás čakala. Poprípade si naplánujte cestu okolo kaviarne, to vás aspoň bude motivovať ísť von a zároveň vás nakopne kofeínom. Nepozerajte si ráno vaše emaily ani čo je nové na sociálnych sieťach, veľmi ľahko vás môžu vtiahnuť a stratíte pojem o čase a pripravíte sa hoc aj o 20 minúť jazdy. Ak ste a už donútili vstať, tak to využite a buďte aktívni. Sociálne siete aj pracovné maily si na vás (bohužiaľ) počkajú.

Dohodnite si jazdu s priateľom alebo rovno celou skupinou cyklistov. Omnoho ľahšie sa totiž odriekajú plány ak ste už s niekym dohodnutí a zároveň sa viete navzájom namotitovať! Ak je budík váš nepriateľ a radi vstávanie odkladáte na neskôr, umiestnite budík na druhý koniec miestnosti. Veľmi ľahko potom vyleziete z postele :)

Skúste si nastaviť rutinu a vstávať každý deň v rovnakom čase. môže to síce chvíľu trvať ale potom budete vstávať bez problémov a ranné jazdy budú pre vás malina.


Vyberte si z nášho veľkého jesenného výpredaju bicykel presne pre vás!

 

Komentáre

komentáre