Cyklotrasy na vychodnom Slovensku

Cyklotrasy na východnom Slovensku

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Chystáte sa na výlet? Vybrali sme pre vás cyklotrasy na východnom Slovensku, ktoré musíte vyskúšať.

 

Hornádska cyklotrasa

Cyklotrasa začína na košickom sídlisku Nad Jazerom, v časti Krásna. Vedie po poľnej ceste popri rieke Hornád. Prvá polovica trasy je nenáročná, bez stúpaní. Pokračujeme popri toku až po Ždaňu, cez ktorú prejdeme a dostaneme sa až na vrchol pri cintoríne, kde odbočíme na poľnú cestu smerom k hájovni Červený vrch. Tu sa pokochajte krásnym výhľadom. Na Červenom vrchu potom odbočte doľava, cez Slanské vrchy sa dostanete do obce Rákoš. Odtiaľ pokračuje už trasa s modrou značkou do Vyšnej a Nižnej Myšle, tu sa dostanete k drevenému mostu ponad Hornád. Na druhom brehu potom nájdete už pôvodnú červenú cyklotrasu, ktorá smeruje do Košíc.

Poprad – Lopušná dolina – Svit

Veľmi obľúbená a nenáročná trasa, ktorú zvládnu aj začiatočníci. Cyklotrasa začína v centre Popradu, odkiaľ po cyklo chodníku, popri rieke Poprad smeruje na sídlisko Juh. Tu po 100 metroch odbočte doprava, na poľnú cestu. Choďte popri potoku a pri moste odbočte doprava, smerom do Spišskej Teplice, kde sa dostanete k poľnohospodárskemu družstvu. Odtiaľ pokračujte po asfaltovej ceste okolo družstva, horárne Vápenica až do Lopušnej doliny. Pred dolinou nepokračujete k horárni, ale odbočte doprava, kde pokračujte po ceste až ku chate Tatrasvit. Na križovatke odbočte opäť doprava a choďte smerom na Svit, Pred Svitom, pred mostom cez rieku odbočte na cyklistický chodník vpravo. Táto cyklocesta vás zavedie až do Popradu.

 Branisko – Sabinov

Na cestu sa dobre pripravte pretože vedie len cez poľné a lesné cesty, nezabudnite si desiatu. Trasa začína pri Motoreste Branisko, odtiaľ smeruje do sedla Branisko a sedla Smrekovica. Pokračujte na Lačnov a stúpaním sa dostanete na Bachureň. Odtiaľ nasleduje zjazd na Javor a odtiaľ sa dostanete na juh k Sabinovu. Cestu vám bude lemovať nádherný výhľad a kvalitný terén.

Teplý Vrch – Rovné

Ide o nenáročnú trasu, vhodnú aj pre deti. Vedie po málo frekventovaných asfaltových cestách, je lemovaná zeleňou. Trasa sa začína v obci Teplý Vrch, Pokračujte v smere na Padarovce a odtiaľ na Drienčany. Po pár kilometroch jazdy odbočte na Hrušovo, cez ktoré vedie dlhý zjazd. Za Hrušovom pokračujte rovno smerom na Potok až do Rovného.


Po celodennej jazde na bicykli ste nemali zabúdať na strečing. Pozrite si cviky, vďaka ktorým predídete kŕčom a uvoľníte si svaly.

Komentáre

komentáre