Foto: GM Europe

Ako prenášať bicykel v aute

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Pri cestovaní autom máte viac možností, ako do batožiny zaradiť bicykel. Vyberte si ten najpraktickejší práve pre vás.

Strešný nosič na bicykel

Výhodou strešného nosiča je nízka cena. Nosič sa dá pripevniť na univerzálny základný nosič a priestor na batožinu nie je obmedzený a je ľahko dostupný. Pozor si treba dať na pevné doťahovanie skrutiek pri montáži. Problém môže byť aj nakladanie bicyklov, keďže bicykel treba zdvihnúť nad strechu vlastnou silou. Pri jazde s bicyklom sa mení ťažisko vozidla a jazdné vlastnosti.

 

Náš tip: Thule ProRide 591. Prepracovanejší systém uchytenia bicykla oproti nosiču Thule FreeRide532

 

Bicykel na ťažnom zariadení

Ak máte ťažné zariadenie, toto je najjednoduchšia cesta. Nosič na bicykel stačí postaviť na guľový záves a utiahnuť aretačnú páku. Je to jednoduché a rýchle. Ak si kúpite odklápateľný nosič smerom na dol, ľahko sa dostanete aj do kufra. Narozdiel od bicykla na streche, sa vám bude s bicyklom lepšie manipulovať, upevnenie je pevnejšie a odpor vzduchu menší.

Náš tip: Cykell T3 Nosič na 3 bicykle s možnosťou rozšírenie na 4. Naklápateľný systém uľahčuje prístup do kufra auta aj počas prepravy.

Bicykel na dverách kufra

Nosiče na piate dvere sú praktické, ak nemáte ťažné zariadenie. Opäť nemusíte bicykle zdvíhať do veľkej výšky, odpor vzduchu je menší ako pri strešnom nosiči a upevnenie nosiča je rýchle. Nevýhodou je ťažký prístup do kufra. Bicykle môžu taktiež poškriabať lak.

Foto: MIKI Yoshihito

Bicykel vo vnútri auta

Táto možnosť je ideálna pre športovcov a drahé športové bicykle. Potrebné je odmontovať zadné sedadlá v aute, predné kolesá bicyklov a kúpiť si nosnú konštrukciu, ktorá bicykle v aute zabezpečí pred poškodením alebo zlodejmi. Tento spôsob nezmení jazdné vlastnosti, nosiče sú ľahké, držiak nezaberá veľa miesta, ale prídete skoro o všetok batožinový priestor.


Nepremeškajte testovací deň bicyklov, ktorý sme pre vás pripravili. Prečítajte si o ňom na tu.

 

 

Komentáre

komentáre