post-kellys

Lacné bicykle vyberajte s rozumom

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Rozhodujete sa, či začnete s cyklistikou a či vám bude vyhovovať? Nesiahajte hneď po tom najlacnejšom modeli. Príliš nízka cena častokrát odzrkadľuje nižšiu kvalitu použitých materiálov, komponenty, ktoré sa rýchlejšie opotrebujú, alebo menej športovú geometriu určenú prevažne na kratšie vzdialenosti. Cyklistika je nádherný šport, preto by bola škoda, keby vás odradilo práve to, že ste stavili na nesprávneho “koňa”. Na konci článku pre vás vyberáme tie najlepšie a pritom cenovo dostupné modely.

S predajcami v Športservise sme hovorili na tému kúpy lacných bicyklov, aby poradili, ako si vybrať ten správny a čomu sa vyhnúť.

Radí predajca Laco

Mnoho ľudí si kupuje lacný bicykel s ohľadom na cenu, čo je celkom prirodzené. Možno si nie sú istí, či budú v budúcnosti vôbec bicyklovať. Častokrát si ale neuvedomujú, že ten najlacnejší bicykel nie je verzia pre nich, lebo chcú na ňom jazdiť do práce, s deťmi na výlety každý víkend a niekedy aj cez týždeň. Len si to zrátajte, stačí aby to do práce bolo 5 kilometrov, to je 10 kilometrov denne, 50 týždenne, čo je viac ako 2,5-tisíca kilometrov ročne. Lacný bicykel takúto záťaž nevydrží bez častého servisu a výmeny komponentov.

Lacné bicykle sú lacné preto, že sú na nich použité lacnejšie materiály. Komponenty z menej pevných materiálov môžu častejšie spôsobovať rôzne nepríjemnosti, napríklad prehadzovačky nemusia fungovať tak, ako by si človek predstavoval, poprípadne brzdná sila pri takýchto brzdových páčkach je horšie prenášaná. Ak si chce človek kúpiť bicykel na víkendové výjazdy a ísť s ním dvakrát do mesiaca na zmrzlinu, potom je základná trieda bicykla pre neho postačujúca. V každom inom prípade by som už volil technicky prepracovanejšie a odolnejšie varianty, nech si jazdu naplno užijete a netrávite viac času servisovaním ako samotnou príjemnou jazdou.

 

Radí predajca Ľuboš

Ľudia si často vravia, že na začiatok si kúpia lacný bicykel a potom uvidia, či ich bicyklovanie bude baviť alebo nie. Treba si však uvedomiť, že ako pri každom produkte, tak aj pri bicykloch platí, že pri kvalitnejšom modeli je jeho užívanie komfortnejšie a pre jazdca príjemnejšie. A čím je jazda príjemnejšia, tým viac to ľudí bude ťahať znovu na bajk. Áno, existuje možnosť kúpiť si lacný variant a následne ho nadupať komponentami, ale to vás v konečnom dôsledku vyjde drahšie, ako keby ste už na začiatku kúpili o triedu-dve lepší bicykel.

Zákazníkov, ktorí chcú lacný bicykel, sa ešte dodatočne pýtam, či im pri bicyklovaní tŕpnu ruky alebo ich bolí chrbát pri dlhšej jazde a podobne. Ak áno, odporúčam im bicykel, ktorý im to výbavou dokáže obmedziť. Existujú potom aj možnosti, ako si takýto bicykel ešte viac prispôsobiť svojmu komfortu cez rôzne doplnkové komponenty, akým je napríklad kvalitná odpružená sedlovka. Vďaka nej si nemusíte kúpiť celoodpružený drahší bicykel, ale tým, že vám bude tlmiť nárazy z cesty a nerovností povrchu, budete sa cítiť počas jazdy omnoho lepšie a komfortnejšie, než keby ste jazdili bez nej (toto je vhodná alternatíva napr. pre ľudí, ktorí majú problém s chrbticou). Vďaka rozhovoru dokážeme zistiť priame potreby zákazníka, a to sú práve tie pridané hodnoty našich predajní.

 

Výhody kúpy bicykla v kamenných špecializovaných predajniach

  1. Vo väčšine prípadov ide o istotu v odbornom poradenstve a širokom výbere sortimentu. V obchode s Vami predajcovia ochotne odkomunikujú všetky požiadavky, poradia a vysvetlia plusy aj mínusy konkrétnych modelov a odídete s najlepšou možnou voľbou práve pre vaše potreby.
  2. Odoberajú popredné značky bicyklov s overenými komponentami rovnako popredných či najpredávanejších značiek, takže si môžete byť istí, že ak sa niečo pokazí, dokáže to opraviť ktorýkoľvek servis.
  3. Bicykle sa skladajú, servisujú a prechádzajú kompletnou prehliadkou priamo pred predajom. Keď bicykel zakúpite, môžete na ňom hneď aj jazdiť.
  4. Poskytujú rôzne benefity pre druhý tzv. garančný servis, ktorý je rovnako povinný pre plynutie záručnej lehoty ako ten prvý. U nás v Športservise napríklad aj tento garančný servis robíme zdarma, na počkanie a bez objednania, ak je bicykel zakúpený v našich predajniach.
  5. Využívajú rôzne formy zákazníckych kariet, ktoré poskytujú zákazníkom určité benefity pri kúpe i servise bicykla. U nás v Športservise pre našich zákazníkov napríklad poskytujeme zľavu 30% na prácu mechanikov, pokiaľ je bicykel zakúpený u nás.
  6. Umožňujú široký výber doplnkov, náhradných dielov, komponentov rôznych značiek v rôznych cenových reláciách.
  7. Nedovolia si predávať, prípadne vyradia z predaja, bicykle i doplnky, ktoré by boli problémové či rizikové podľa zistení Slovenskej obchodnej inšpekcie alebo podľa vlastných testovaní.

 

TOP turistické bicykle podľa predajcov Športservisu PRE PÁNOV

CTM Streem
Krosový bicykel s oceľovým rámom, základnou odpruženou vidlicou a 21 rýchlosťami vhodný najmä na klasické cesty, zvládne však aj ľahké horské cestičky. Radenie, prehadzovačky i prevodníky má od značky Shimano.
Cena: 269,99 €

 

CTM Twister 1.0
Krosový bicykel s duralovým rámom, odpruženou vidlicou s možnosťou nastavenia tuhosti a uzamykaním a 21 rýchlosťami vhodný najmä na klasické cesty, zvládne však aj ľahké horské cestičky. Radenie, prehadzovačky i prevodníky má od značky Shimano. Oproti CTM Streem je o 1,4 kilogramu ľahší.
Cena: 319,99 €

 

Kellys Cliff 10
Pánsky bicykel CLIFF je ideálny pre výlety a túry. Vhodný na každý povrch, zdoláte s ním kopce, aj roviny, poľné cesty aj asfaltky. Vybavený je odpruženou vidlicou, ktorá zaručuje pohodlie počas jazdy.
Cena: 349,00 €

 

CTM Stark 1.0
Všestranný krosový bicykel pre každodenné použitie. Je ideálny na vychádzky po rovných asfaltkách v meste, no nemá problém aj s nerovnosťami a ľahkým terénom. Ako jeden z mála lacnejších bicyklov má zabudovanú vzduchovú vidlicu, a teda poskytuje rovnaký komfort každému cyklistovi bez ohľadu na jeho váhu, ktorej sa dokáže ľahko prispôsobiť. 
Cena: 599,99 €

 

TOP turistické bicykle podľa predajcov Športservisu PRE DÁMY

CTM Jessie
Dámsky krosový bicykel s oceľovým rámom, základnou odpruženou vidlicou, vhodný najmä na klasické cesty, zvládne však aj ľahké horské cestičky. Radenie, prehadzovačky i prevodníky má od značky Shimano. 
Cena: 269,99 €

 

CTM Maxima 1.0
Dámsky krosový bicykel s duralovým rámom, odpruženou vidlicou s možnosťou nastavenia tuhosti a uzamykaním vhodný najmä na klasické cesty, zvládne však aj ľahké horské cestičky. Radenie, prehadzovačky i prevodníky má od značky Shimano. Oproti CTM Jessie je o 2 kilogramy ľahší.
Cena: 319,99 €

 

Kellys Clea 10
Dámsky krosový bicykel ideálny na výlety a túry, vhodný na každý povrch, zdoláte s nimi kopce aj roviny, poľné cesty i úzke asfaltky. Vybavený je odpruženou vidlicou, ktorá zaručuje pohodlnosť počas jazdy.
Cena: 349 €

 

CTM Bora 1.0
Dámsky krosový bicykel s odpruženou vidlicou a 24 rýchlosťami vhodný na klasické cesty, ale aj ľahké horské cestičky. Radenie, prehadzovačky i prevodníky má od značky Shimano. Váha je porovnateľná s CTM Maxima 1.0.
Cena: 399,99 €

 

S výberom bicykla a všetkých komponentov Vám, samozrejme, veľmi radi pomôžeme aj osobne. Nájdete nás v predajniach v Podunajských Biskupiciach a v Petržalke. Kontaktovať nás môžete aj telefonicky či e-mailom. Kontakty nájdete TU.

Komentáre

komentáre