Tip na túru z novej knihy Najkrajšie cyklookruhy: Morava

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Jednou z najpopulárnejších cyklistických trás v okolí Bratislavy je nepochybne trasa vedúca nivou Moravy, ktorá prechádza lužnými lesmi a poskytuje nádherné lúčne scenérie, lesné úseky i tiché riečne zákutia.

CHKO Záhorie

Trasa, ktorá vedie v prvej polovici po Moravskej cyklistickej ceste, je takmer bez prevýšenia a jej veľká časť sleduje aj Náučný chodník Nivou Moravy. Svojou dĺžkou patrí medzi náročné okruhy, avšak je len na vás, či ju chcete absolvovať v celej dĺžke. Ponúkajú sa dve alternatívy skrátenia si trasy (pri Gajaroch či Malých Levároch), čím si výrazne zmenšíte jej náročnosť. Výlet je najvhodnejší pre trekingové bicykle.

Po Marianskej cykloceste

Milovníkov histórie či pútnických tradícií poteší výlet po Marianskej cykloceste. Ide o veľmi ľahkú a pomerne krátku trasu s minimálnym prevýšením. Výlet patrí orientačne aj fyzicky medzi nenáročné a je najvhodnejší pre cestné alebo trekingové bicykle.

Pozrite si cyklotrasy na mape:

 

Až 50 najkrajších cyklotrás nájdete v novej knihe Najkrajšie cyklookruhy od vydavateľstva Dajama. Kniha Vás prevedie peknými lokalitami po trasách na celom Slovensku vhodných pre rekreačných i náročných cyklistov, samozrejmosťou sú výškové profily či mapa trasy.

Objednať si ju môžete tuto.

Komentáre

komentáre