Sprievodca plášťovými dezénmi

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Rozmýšľate, ktorý plášť je pre vás ten správny? Prečítajte si náš prehľad plášťových dezénov pre horské a krosové bicykle.

Krosové plášte:

SCHWALBE HURRICANE

Dezén vhodný na kombinovaný asfalt/mierny terén. Stred je slickový, čiže na asfalte sa správa rýchlo, s pomerne nízkym valivým odporom. Výrazne drážky po bokoch zabezpečia dobrý prejazd aj v miernom teréne či na šotolinových cestách.

SCHWALBE CX COMP

Plášť s podobnými jazdnými vlastnosťami ako hore spomínaný Hurricane, akurát na strede má mierne drážky pre ešte lepšiu prejazdnosť miernym terénom. Na betónovej ceste však trošku stráca na rýchlosti no je stabilnejší  v daždivom počasí.

SCHWALBE MARATHON

Krossový plášť na prevažne asfaltové povrchy. Vďaka odvodňovacím kanálikom je to plášť vhodný aj pre tých, čo jazdia za každého počasia.

Horské plášte:

SCHWALBE SMART SAM

Horský plášť, ktorý je vhodný do suchého lesa, ideálny pre tých ktorí sa do lesa musia dostať po spevnenej ceste. Ak sa nafúkne na vyšší tlak, valivý odpor je minimalizovaný a súvislý stred zabezpečí dobrú rýchlosť.

CONTINENTAL RACE-KING

Závodný horský plášť využívaný hlavne pre jeho rýchlosť. Veľa nízkych štuplíkov má malý odpor, no vie podržať v suchých a prašných podmienkach. Tento plášť je ideálnym príkladom maratónskeho rýchlika.

MAXXIS ARDENT

Horský plášť do každých podmienok, dobre drží aj v blate či v náročnom teréne. Stredové vodiace drážky vám zabezpečia dobré odvalovanie, čiže sa jedná o vskutku všestranný plášť.

MAXXIS MINION DHF

Zjazdový plášť  ktorý vás podrží  v úplne každom teréne aj pri vysokých rýchlostiach. Výborne drží aj v klopených zákrutách. Drážky sú tvarované tak, aby mali čo najlepší samočistiaci efekt, čiže navalené blato sa bude lepšie odliepať.


Všetky plášte nájdete v našich predajniach Športservis. Ak ste si stále nie istí, ktorý plášť je ten najlepší pre váš bicykel, neváhajte sa spýtať našich odborníkov, ktorí vám radi pomôžu vybrať ten správny.

 

Komentáre

komentáre