RECENZIA: Giant Trance 2

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Náš kolega a jazdec tímu Športservis Martin Lindák pre vás otestoval bicykel Giant Trance 2. Prečítajte si aké dojmy v ňom zanechal.

Pravdou je, že už 6. rok sedlám prevažne cestné bicykle, a zatiaľ som mal osedlaných len pár horských bicyklov. Tie som skôr využíval na preteky, prípadne turistiku, keďže na Slovensku je viac horských ako cestných pretekov.

Do rúk som dostal Giant Trance 2, trailový bike, keďže vpredu má 150 mm zdvih a vzadu 140 mm. Rám Giantu je hliníkový spolu s 27,5 palcovými kolesami, to z neho robí pre mňa nezvyčajne veľký bike, ale človek si rýchlo zvykne. Vybavený je prevažne Shimanom rady SLX. Prevody má prispôsobené perfektne a výjdete všetko, samozrejme kým vám nezdvihne predné koleso.

Keďže bike je už skoro endurového typu, tak do kopcov sa naháňať nebudete a budete radi, že ich výjdete bez zosadnutia, keďže bike nie je z tých najľahších. To znamená, že vám pretekanie s kamarátmi nehrozí. Na strane druhej, keď už sa na kopec vyšplháte, tak sa radosť len začne.

Trance zabezpečí preletenie doslova všetkého, bude vám jedno čo je pod vami. A to je samozrejme účel endura. Bike pracuje perfektne a nemal som k nemu žiadne výhrady. Osobne by som zmenil len farbu, ktorá mne osobne veľmi nesedí, samozrejme to je vec vkusu. Trance je určený hlavne pre endurákov, ktorý jazdia preteky a možno rekreačných jazdcov, ktorým nejde o to byť prvý na kopci, ale riadne si to užiť bez toho, že by mali z bežného hardtrailu boľavý zadok.

Ja som na ňom strávil predĺžený víkend, počas ktorého som šiel aj krátku trasu Svätojurského maratónu. Pri výšlape som si ponadával, že je ťažký, ale z Bieleho kríža to už bola radosť. A užíval som si každý koreň a jamu, ktorú som mohol preletieť bez problémov.


Bicykel GIANT TRANCE 2 nájdete aj v našich predajniach a eshope.

Komentáre

komentáre