zdroj: FB Kostka

Kolobežka, ktorá nie je len pre deti

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Poznáte fenomén footbike? Je to vlastne kolobežka s veľkými kolesami, podobným tým na bicykli. Funguje na rovnakom princípe odrážania sa ako na skateboarde. A je určená pre všetkých!

Pohyb na nich je jednoduchý, jediné na čo si musíte zvyknúť je, že nedržíte balans na sedadle ale postojačky. Takéto kolobežky, resp. footbiky existujú hneď v niekoľkých variantách – offroad, downhill, rekreačné a pretekárske. Hravo na nich zvládnete dlhé výlety ale aj bláznenie sa v parku. Aby ste sa pri jazde neunavili je dôležité pravidelne striedať nohy.

Pozrite si ako si kolobežka hravo poradí s nerovným terénom:

Footbikovanie je aj skvelá forma kondičných tréningov a má podobné zdravotné benefity ako behanie alebo bicyklovanie. Pri odrážaní využívaté rôzne skupiny svalov v dlaniach, rukách, chrbte a stehnách pri čom precvičujete celé telo a stimulujete krvný obeh. Zároveň si neopotrebúvate kĺby pretože kolená, členky a kĺby zaťažujete len minimálne. Kolobežkovanie má pozitívny vplyv aj na vašu chrbticu a chrbát, odbúrava stres a bolesti týchto partií a pomáha držať telo v správnej pozícii.

V našich predajniach nájdete kolobežky českej rodinnej firmy Kostka. Z ponuky vyberáme kolobežku pre začiatočníkov model  Fun 4:

a model Max, ktorý splní očakávania aj náročnejších jazdcov, vhodná turistické a dlhé trasy.

Kolobežky Kostka nájdete v našich predajniach a v našom eshope.

Zdroj titulná foto: FB Kostka

Komentáre

komentáre