RECENZIA: Bicykel SANTA CRUZ 27,5″ Bronson 2.0 C R1AM 11G

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

V prvej jarnej recenzii si naši chalani posvietili na novú značku bicyklov, ktorá dorazila do našich predajní a to Santa Cruz, konkrétne model Bronson. Prečítajte si čo v sebe tento bicykel skrýva.

Tento bicykel  prémiovej značky Santa Cruz som mal možnosť testovať počas celého víkendu, takže som ho otestoval poctivo a hlavne všestranne. Domov som si Bronsona bral autom, čiže hneď na začiatku som vyskúšal jeho spratnosť pri transporte. Tým, že daný model bol osadený vidlicou Fox 34 RHYTM s 15 mm oskou na rýchloupínaku bolo rozoberanie veľmi jednoduché a rýchle. Pri nakladaní mi nemohla újsť jeho veľmi príjemná váha.

Tento fakt ma veľmi potešil a o to viac som sa nemohol dočkať ako sa bude Bronson správať v teréne. Prvá skúška ohňom bola jednoznačná – smer Koliba. Prvé pocity na tomto nezmare boli rozhodne pozitívne, Bronson pôsobí sebaisto, tlmenie nerovnosti je viac než precízne čim sa potvrdzuje výnimočnosť systému VPP (Virtual Pivot Point – pruženie, ktoré reaguje na nerovnosti terénu).

Hore kopcom to ide pomerne ľahko, i keď plášte Maxxis Minion so šírkou 2,3 mi o sebe rozhodne dali vedieť a bolo ich cítiť. Hovorím si nevadí, ťažšie hore, ľahšie dole. Čím ďalej, tým viac som bol na Bronsona zvedavý. Po vyšlapaní na Kolibu, som sa rozhodol preveriť Bronsona na 100% a zvolil som freeridovú/donwhillovú trať Rohatka.

Prekvapilo ma, že tento model nemá teleskopickú sedlovku. Vyťahujem imbusák, sedlovka ide dole a ide sa na to. Prvý skok, prvé kamene mi vyčarili úsmev na tvári a pochopil som, že tu je Bronson viac doma ako smerom hore.

Stopäťdesiat milimetrov zdvihu vpredu a vzadu zabezpečuje dostatočné pohodlie a istotu pri zjazde. V zákrutach som cítil jemné krútenie zadnej stavby. Po absolvovaní trate Rohatka, vyrážam smer Biely kríž,  kde by mal byť Bronson najviac doma. Táto dedukcia sa mi aj naplno potvrdila.

Kebyže to mam zhrnúť, Bronson je bicykel pre fajnšmekerov, ktorí chcú vlastniť vyslovene kultovku. Jedná sa o kvalitný bike s veľmi zvučným menom a nádherným dizajnom, no za tieto superlatíva si aj priplatíte, s čím treba pri kúpe počítať. Samozrejme za ten zážitok to stojí. :)

Plusy:

  • Značka
  • Dizajn
  • Istota pri zjazde

Mínusy:

  • Teleskopická sedlovka
  • Cena

Bicykel pre vás testoval náš kolega z petržalskej predajne a zjazdár Martin Kotz.


Bicykle SANTA CRUZ nájdete v našich predajniach a e-shope.

Príďte si otestovať bicykle SANTA CRUZ priamo k nám! K dispozícii máme modely NOMAD a BRONSON. Viac informácií nájdete na našej webovej stránke, na telefónnom čísle 02/ 40 20 16 03 alebo na emailovej adrese bicykle@sportservis.sk.

 

 

Komentáre

komentáre