Aký bicykel potrebujem v Bratislave?

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Bratislava ponúka množstvo príležitostí vyraziť na bicykel, či už na rekreáciu alebo si zatrénovať. Bicykel v meste je rýchly, šetrný a tichý dopravný prostriedok. Na bicykli sa vyhnete dopravným zápcham, meškajúcim autobusom, neznečisťujete životné prostredie a ušetríte za pohonné hmoty.

1. Dúbravka a Karlova Ves

Dúbravka a Karlova Ves sa vyznačujú kopcovitým terénom, vhodný je krosový či 29 palcový horský bicykel. Pre príležitostných jazdcov odporúčame elektrobicykel, ktorý sa za vás popasuje s protivetrom či šliapaním do kopcov. Dlhé jazdy sú na ňom menej vyčerpávajúce a po príchode do práce si nemusíte vymieňať prepotenú košeľu. Ak chodievate jazdiť rekreačne po okolí na rakúske polia alebo Devín, odporúčame krosový bicykel, prípadne jeho športovejšiu verziu cyklokrosový bicykel.

2. Devínska Nová Ves a okolie Devína

Devínska Nová Ves a okolie Devína ponúka dovedna 13 rôznych cyklotrás. Ak sa vyberiete smerom na Schlosshof siahnite po kvalitnom cesťáku alebo jeho komfortnejšej verzii – fitness bicykli. Ten využijete aj na trasach smerom na Moravu.

3. Ružinov, Nové Mesto a Staré Mesto

Na presun v rámci mestských častí Ružinov, Nové mesto a Staré mesto je mestský bicykel jednoznačnou voľbou. Vďaka nemu ľahko prekonáte ranné a poobedné zápchy a dostanete sa všade načas. Bicykle majú v základnej výbave osvetlenie, blatníky a nosič, takže ľahko odveziete svoj nákup či batožinu. Pre minimalistov je vhodným riešením aj „skladačka“.

4. Vrakuňa a Podunajské Biskupice

Vrakuňa a Podunajské Biskupice ponúkajú relatívne rovný terén a dobré asfaltové cesty, takže odporúčame siahnuť po cestnom kúsku. Ak sa vyberiete na výlet smerom na Žitný ostrov, okrem klasického cesťáku je dobrou voľbou aj fi tness či krosový bicykel.

5. Lamač a Záhorská Bystrica

Obyvateľom Lamača a Záhorskej Bystrice sa výborne hodí horský alebo krosový bicykel. Oba bicykle sú veľmi univerzálne – horské si poradia aj s náročnejším terénom, zatiaľ čo krosové výborne sedia na asfaltových, ale aj poľných, či lesných cestách. Pre športovo motivovaných ľudí je výborný cyklokros.

6. Petržalka

Petržalka ponúka obrovské množstvo asfaltových ciest, a tak správnou voľbou na bicyklovanie je mestský, krosový, cestný alebo fi tness bicykel. Ak sa vydáte na výlet smerom na Jarovce alebo Rusovce, siahnite po cesťáku. Na čunovskej priehrade vám okrem spomenutých bicyklov dobre poslúži elektrobicykel.

7. Rača

V Rači a jej okolí sa vám výborné hodí horský bicykel, ktorý si poradí aj s náročnejšími terénmi. Dobrou voľbou je aj elektrobicykel, ktorý vám urobí službu pri dlhých tratiach – napríklad, ak by ste chceli dochádzať z Rače na bicykli do práce.


V Športservise sme pre vás vybrali bicykle, s ktorými hravo zdoláte bratislavské cesty.

Agogs Tracer Cross

Crussis E – Largo 5.0

Lovelec Compact 10Ah

Lovelec Compact 13Ah

 

 

Komentáre

komentáre