Ako zabezpečiť bicykel proti krádeži

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Bicykel je častým objektom krádeží. Väčšina z ukradnutých bicyklov sa k pôvodným majiteľom nikdy nevráti, čo pri drahých bicykloch zamrzí niekoľkonásobne. Ak niekam odkladáte svoj bicykel, mali by ste predovšetkým myslieť na to, ako čo najviac minimalizovať riziko krádeže.

V prvom rade dávajte si pozor o čo svoj bicykel zamykáte – vyhýbajte sa lešeniam a povoleným tyčiam. Kým zamknete svoj bicykel overte si, že tyč je zasadená pevne v zemi a nedá sa vykývať. Dávajte si však pozor, aby zámok nebolo možné cez predmet, o ktorý zamykáte bicykel, jednoducho prevliecť. Skontrolujte tiež, či je dostatočne pevný a odolný. Nemal by sa dať ľahko zlomiť či prepíliť. Vždy prevliekajte zámok cez koleso a časť rámu. Zameriavajte sa na robustné zámky, čím hrubší zámok, tým viac roboty a zdržovanie zlodejov.

Poznačte svoj bicykel, napíšte svoje iniciály alebo telefónne číslo na na rám, predstavec alebo duše a povrch prekryte priesvitnou lepiacou páskou alebo priesvitným lakom. Ak vám náhodou niekto ukradne bicykel, bude ho chcieť čo najskôr zbaviť a predať ho ďalej. Práve odstraňovanie iniciálov ho môže odradiť alebo zdržať. Nezbudnite si poznačiť sériové číslo bicykla a majte odfotený bicykel. Odfoďte seba pri bicykli a jeho detaily, ktoré pri prípadnej krádeži poslúžia ako dôkaz, že bicykel bol naozaj váš.

Dôležité je aj miesto kde svoj bicykel parkujete. Bicykel je najlepšie odkladať na miesta, na ktoré dovidíte. Vhodné sú tiež rušné miesta, kde je stále veľa ľudí a vnútorné priestory budov. Všetky cenné veci a odnímateľné cyklodoplnky (napr. tachometer, tašku, svetlá…) si nezabudnite vziať so sebou, aby zbytočne nelákali pozornosť zlodejov. Ak chcete vedieť o pohybe zlodejoch bicyklov a ich nástahách, odporúčame vám sledovať skupinu Ukradli mi bicykel na Facebooku.


Z našej ponuky zámkov vyberáme:

pre najmenších

ABUS 1505/55 pre detské bicykle

Cena: 12,50 €


zámky pre veľké bicykle

FAB špirála 

Vďaka kľúčovej vložke máte možnosť si vyrobiť duplikáty kľúčov. Zámok môžete použiť v prípadoch, že viete si musíte nakrátko odskočiť od bicykla alebo ide o miesto, odkiaľ vám ho nemajú ako ukradnúť.

Cena: 9,90 €

Zámok ABUS

Vyrobený z tvrdenej ocele, jeden z najbezpečnejších zámkov so špeciálnou ochranou proti prerezaniu.

Cena: 111,00 €

 

 

Komentáre

komentáre