Solace_Action Image_2015_BIKE_SCOTT Sports_04

Ako bicyklovať rýchlejšie

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Ak sa chcete dostať ako prví do cieľa, načas do práce alebo predbehnúť svojich kamarátov, máme pár tipov, ako sa stať na bicykli rýchlejším.

1. Začnite trénovať intenzívne a efektívne

Tréning sa neodohráva len na bicykli. Skúste aj krátky a intenzívny beh 3 krát do týždňa v dĺžke asi 15 minút. Podstata je v striedaní 10-15 sekúnd trvajúceho šprintu, ktorý nasleduje 30 sekúnd trvajúci beh, keď spomalíte, aby si svaly odpočinuli. Striedaním rýchleho a pomalého behu zapojíte do tréningu rýchle svalové vlákna. Výsledkom je lepšia vytrvalosť, rýchlejšie pedálovanie a chudnutie.

2. Nezabúdajte na strečing

Rastúce množstvo výskumov ukazuje, že strečing pred bicyklovaním svaly uvoľňuje, čo znižuje výkon. Preto vynechajte strečing pred bicyklovaním a ponaťahujte sa až po jazde. Každé natiahnutie držte 15 až 30 sekúnd.

3. Doplňte si energiu správnym jedlom

Správne jedlo šetrí vaše svaly a zlepší aj vašu náladu. Pol hodinu pred bicyklovaním si doprajte jedlo plné sacharidov, ktoré vám dodajú energiu. Ak nemáte čas na jedlo, siahnite po ovocí alebo popíjajte aspoň športový nápoj.

4. Majte členky v prirodzenej rovine

Pri šliapaní do pedálov si dajte pozor aby ste nemali členky prehnuté dohora alebo nadol. Takto strácate nie len na efektivite pedálovania, ale vaše telo musí vynaložiť o 37% viac energie na šliapanie. Držanie členkov v prirodzenom uhle znižuje únavu svalov, zvyšuje efektivitu a pomáha maximalizovať výkon.

5. Doprajte si masáž

Po tréningu alebo dlhej jazde sú vaše svaly oslabené. Aby ste predišli bolesti v nasledujúci deň, doprajte si masáž. Tá dokáže znížiť bolesť až o 30%. Masírovať sa môžete aj svojpomocne. Ak sa vám to nehodí, zabezpečiť si môžete pár kompresných ponožiek, ktoré podporujú krvný obeh a urýchľujú obnovu svalstva.


Ak hľadáte tip na rýchly bicykel, v predajniach Športservisu vám radi poradíme.

Tento závodný bike prekvapí svojím výkonom pretekárov, no jeho komfort milo poteší aj každého priaznivca cestnej cyklistiky. Skĺbenie ceny, komfortu a výkonnosti nám vytvorí dostupný, no nekompromisný bicykel vhodný do rúk každého z nás. Cena: 1 559€
Giant TCR Advanced 2
Kompresné ponožky určené k regenerácii lýtkových svalov. Cena: 20€
Kompresné ponožky Silvini CASALONE UA562

 

Komentáre

komentáre