5 dôvodov prečo jazdiť na elektrobicykli

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Elektrobicykle sa stávajú čoraz populárnejšou formou prepravy, a to najmä v rámci mesta. Mnohí ich dokonca nazývajú bicyklami budúcnosti. Myslíte si, že takéto bicykle sú len pre lenivých? Presvedčíme vás o opaku.

Nespotíte sa
Mnoho ľudí odrádza cestovanie na bicykli do práce kvôli tomu, že sa spotia a cítia nepríjemne. Na elektrobicykli tento problém nemáte, dokonca sa na elektrobicykli nespotíte, ani keď budete na ňom šlapať tak veľmi ako na bežnom bicykli. Prečo je tomu tak? Je to rovnako o fyzike, ako aj o námahe – vyššia rýchlosť a väčší prietok vzduchu znamená okamžité odparovanie potu. Pri vysokých teplotách využívajte viac motor, naopak pri chladnom počasí, vypnite motor a oprite sa do pedálov, aby ste sa zahriali.

Ušetríte
Elektrobicykel stojí síce viac ako klasický bicykel, no investícia sa vám, pri jeho používaní okamžite vráti. Žiadné zbytočné výdavky na lístky na MHD, taxíky, benzín či údržbu auta.

Ľahšia jazda
Vaša cesta bude omnoho jednoduchšia – stúpania do kopcov budú ľahšie, autá vás na ceste budú obiehať s nižším rýchlostným rozdielom, ľahko sa popasujete s protivetrom, nemusíte pedálovať a dlhšie jazdy sú menej vyčerpávajúcejšie.

Dlhší dojazd
Vďaka pomoci elektromotora sa predĺži váš dojazd, pri ktorom by ste boli za normálnych okolností na bežnom bicykli, už unavení alebo by ste museli ísť autom. V priemere by ste však s plne nabitou batériou mali zvládnuť 80 až 120-kilometrovú jazdu. Batériu môžete nabíjať v každej bežnej zásuvke. Jej nabitie vám zaberie 3 až 4 hodiny.

Bez bolestí
Jazdou na elektrobicykli sa menej opotrebuvajú vaše kolená a kĺby, pretože nemusíte stále pedálovať. Elektrobicykel je vďaka tomu vhodnou voľbou pre všetky vekové kategórie. Vzpriamený posed na bicykli zas redukuje bolesti chrbta a stuhnutému krku.


TIP Športservisu:

E-bike Agogs Cityliner Class White 2017

CityLiner Class je stvorený pre vzpriamenú jazdu po meste, ale vďaka uzamykateľnej vidlici RST Neon a nastaviteľnému odpruženiu sedlovky ho využijete aj na výlety po horších cestách. 11 Ah batéria. 1359€

cityliner-class-white-modelovy-rok-2017

Komentáre

komentáre