Tie správne plášte na zimu

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Správny výber plášťov na zimnú sezónu vám  zabezpečí bezpečnú jazdu aj v tých najťažších zimných podmienkach. Prečítajte si podľa čoho sa riadiť pri výbere plášťov.

Šírka plášťov

Nedá sa jednoznačne povedať aká šírka plášťov je vhodná na zimu,  to záleží na type bicykla, ale aj na podmienkach v ktorých plánujete jazdiť. To znamená, že iný plašť je vhodný do snehu, iný na poľadovicu.  Základ výberu ale spočíva v tom, že čím je plášť sirší, tým lepšie bude držať na snehu, vode alebo ľade. Samozrejme sa trošku viac „našlapete“, ale aspoň bezpečne :)

Dezén

Vybrať správny dezén vôbec nie je ťažké.  Určite treba myslieť na odvodňovacie kanáliky v plášti, ktoré pôsobia protišmykovo na mokrej vozovke.  Na zasneženej ceste najlepšie držia plášte, ktoré majú drážky s vysokým profilom a veľkými medzerami medzi sebou.  Na sneh alebo ľad sú však najlepšie plášte s pinmi (klincami), ktoré sa doslova „zakusnú“ do povrchu a podržia vás aj tam, kde bežné plášte nie.

Vlastnosti

Ak rozmýšlate nad tým aká zmes je najvhodnejšia, na zimu odporúčame skôr mäkkšiu. Čím je zmes mäkkšia, tým lepšiu prilnavosť s vozovkou vám zabezpečí. Navyše sa ešte odporúča trochu „podfúknuť  duše”, čiže nafúkať na menší tlak ako bežne.  

 


Z nášho e-shopu vyberáme hneď dva plášte, ktoré sa vám túto sezónu zídu:

Plášť Schwalbe ICE SPIKER KevlarGuard 54-559 len za 64,90€.


 

 

 

 

 

 

alebo Plášte Schwalbe ICE SPIKER PRO Evo 54-559 za 99,90 €. 

plast_schwable_ice_spiker
 

 

 

 

 

 

Prípadne navštívte náš e-shop a určite si vyberiete z našej širokej ponuky plášťov a ostatných dielov na bicykel.

 

Komentáre

komentáre