fancy.com

Vychytávky pre cyklistov

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Vybrali sme pre vás niekoľko cyklo vychytávok, o ktorých ste ani netušili, že existujú. Neviditeľná prilba, ponožka na bicykel alebo pojazdná záhradka? Všetko je možné.

 

Malé kvetináče

Bicyklovanie a pestovanie rastlín má dobrý dopad na životné prostredie. Prečo nespojiť tieto dve veci dokopy? Tieto malé kvetináče, ktoré boli vytvorené technológiou 3D tlače, si môžete pripevniť kamkoľvek na svoj rám a pestovať v nich malé sukulenty alebo iné nenáročné rastliny. A přitom taková blbost :)

fancy.com
fancy.com

Ponožka na bicykel

Táto vychytávka je určená pre všetkých, ktorí si bicykel skladujú vnútri a nechcú si zašpiniť chodbu alebo izbu. Cykloponožku stačí navliecť na bicykel, tá zachytí blato, trávu alebo prach z kolies. Sedí na väčšinu veľkostí bicyklov, starostlivosť o ponožku je jednoduchá. Stačí ju len vytriasť a hodiť do práčky.

fancy.com
fancy.com

 

HandleBand

HandleBand je jednoduchý malý držiak na smartfón, ktorý si môžete pripevniť na riaditka. Telefón máte tak stále k dispozícii na očiach a môžete v ňom sledovať GPS mapu alebo ho využívať ako mobilný cyklopočítač alebo využívať ho ako kameru na dokumentovanie trasy.

fancy.com
fancy.com

Prilba Hövding

Môže to znieť ako sci-fi scenár, ale dvom absolventkám dizajnu vo Švédsku sa podarilo vymyslieť neviditeľnú prilbu. Nie je úplne neviditeľná, aktivuje sa pri náraze alebo páde a funguje na princípe airbagu. “Prilba” je umiestnená v golieri, ktorý si pripnete na oblečenie. V golieri sa nachádza senzor, ktorý monitoruje váš pohyb a v prípade nehody aktivuje prilbu, ktorá vám v zlomku sekundy chráni hlavu, fixuje krk a absorbuje náraz, presvedčte sa sami!

hovding.com
hovding.com

Zámok budúcnosti

Zámok Skylock funguje na solárny pohon a nepotrebujete k nemu žiadne kľúče. Odomykáte ho totiž vďaka Bluetooth alebo WiFi cez svoj telefón. Tento zámok však dokáže omnoho viac, keď ho pripojíte na WiFi. V prípade pokusu o krádež vášho bicykla alebo manipulácii so zámkom, vám ihneď vyšle notifikáciu do mobilu, že niečo nie je v poriadku. Zámok má zabudovaný aj akcelerometer, a v príprade nehody vie okamžite kontaktovať vašich blízkych, že sa niečo stalo. Zaujímavosťou je aj, že zámok možno spárovať s viacerými mobilnými zariadeniami, ktoré ho môžu odomknúť. K jednému môže mať prístup teda viacero ľudí, čo znamená, že si môžete medzi sebou vytvoriť svoj vlastný systém požičiavania si bicyklov.

skylock.com

Neviditeľné prilby ani kvetináče na bicykle síce nemáme, zato širokú ponuku bicyklov, oblečenia a doplnkov nájdete len v našom e-shope Športservis.

 

Komentáre

komentáre