cc baudman/Flickr

Ideme do školy na bicykli

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Bicykel je zábavný a zdravý spôsob ako sa dieťa môže dopraviť do školy. Má tiež zdravotné benefity – deti majú fyzický pohyb a tiež sú v škole sústredenejšie a produktívnejšie.

Ako pripraviť dieťa na cestu do školy na bicykli a čo všetko k tomu potrebujete?

V prvom rade je potrebná základná cyklistická výbava. Dôležitá je prilba. Správne sediaca prilba znižuje riziko úrazu až o 85%. Vezmite deti s vami do obchodu, aby si vybrali prilbu, ktorá sa im bude páčiť, a aby ste ju vedeli presne odskúšať či sedí. O tom ako si vybrať správnu prilbu sme písali tu. Vďaka prednému a zadnému osvetleniu si vodiči všimnú deti skôr. Ak si chcete byť istí, že dieťa nájde bicykel aj po škole, nezabudnite na dobrý zámok.

Ak sa bojíte, aby dieťa nedochádzalo na bicykli samo, zorganizujte skupinu. Dohodnite sa s rodičmi so susedstva, aby deti jazdili ráno spolu. Poprípade, aby sa pri nich striedal jeden rodič, ktorý by ich viedol.

Dôležité je poznať základné pravidlá premávky. Vysvetlite deťom ako jazdiť, ako sa ukazujú signály a ako sa vyhnuť možným kolíziam. Zoberte deti jazdiť von, do prírody, do parku, na rôzne povrchy, aby si nacvičilo jazdu a možné pády. Nadobudne tak balans a istotu pri jazde.

Pripravte si s deťmi trasu do školy. Niekedy najkratšia alebo najznámejšia cesta nemusí byť najbezpečnejšia. Choďte sa previezť s deťmi a vyberte si najlepšiu trasu a tú si spoločne skúšajte. Spoločná jazda je najlepším spôsobom ako naučiť vaše deti, aby mali radi bicyklovanie.


Máte už plány na víkend? Prídite navštíviť náš stánok na Deň bezpečnosti v IKEA, budú tu na vás čakat naši odborníci, ktorí budú radiť ako jazdiť bezpečne na bicykli, môžete si pozrieť naše bicykle a bezpečnostné doplnky a vaše deti sa budú môcť povoziť na dopravnom ihrisku a zapojiť sa  do súťaže o vecné ceny. Tešíme sa na vás!  

Komentáre

komentáre