Solace Disc and Premium Shoe Closeup_Product Image_2015_BIKE_SCOTT-Sports_01

Ako vyčistiť bicykel? (2.časť)

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

V prvej časti sme vám priniesli návod ako sa postarať o váš bicykel. Dnes máme pre vás pár rád ako čistiť problémové časti bicykla.

Čistenie kotúča

Ak ste zaregistrovali zmenu v správaní sa vašich bŕzd, ako napríklad pokles brzdnej sily a pískanie, je šanca, že sa na váš kotúč dostala mastnota. Tú treba odstrániť ako z kotúča, tak aj z platničiek. Na kotúč stačí použiť odmasťovač.

IMG_3804

Platničky je ideálne vymeniť, ale ak predsa len chcete zachrániť aj tie, máme pre vás postup. Platničky treba demontovať, a potom na sporáku vypáliť mastnotu. Treba počítať s nepríjemným zápachom. Potom jemne brúsnym papierom zbrúsiť povrch, a znova vypáliť.

WD

Na mazanie nepoužívajte WD40, pretože sa používa na rozožieranie hrdze a rozpohybovanie zatuhnutých spojov. Pri použití na reťaz rozpustí mazivo a zostane len lepivá časť WD40, ktorá na reťaz už len lepí prach a špinu, čo je nepriateľ číslo jedna pri životnosti reťaze.

Pukanie sedlovky, predstavca

V prípade pukania sedlovky ju treba vybrať a vyčistiť spolu s vnútrom rámu. Ak sa jedná o pukanie riadidiel alebo predstavca, tiež treba vyčistiť riadidlá a aj predstavec v časti, v ktorej uchytáva riadidlá.

IMG_3807

 

IMG_3810

 

IMG_3811

 

IMG_3812

 


Už zostáva len pár dni do konca našej súťaže o 5 tričiek Každý deň je na bicykel! Sledujte našu Facebook fanpage.

IMG_3743

Komentáre

komentáre