RC Pro Bikewear Closeup_Product Image_2015_BIKE_SCOTT-Sports_EN_01

Poradíme vám ako sa starať o cyklooblečenie

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Pripravili sme pre vás niekoľko tipov ako sa starať o svoje cyklooblečenie. Nie je to žiadna veda a vaše oblečenie sa vám za to poďakuje.

1. Vetrajte oblečenie
Keď sa vrátite prepotení z jazdy, nikdy nedávajte spotený dres na kopu k ostatnému oblečeniu. Preveste ho na sušiak, aby sa vyvetral. Vďaka vetraniu oblečenie rýchlo uschne a nerozširujú sa v ňom baktérie a zápach. Vzduch prúdiaci cez oblečenie pomáha vysušiť a rozptýliť puch, ktorý sa v ňom hromadil počas jazdy.

2. Neobliekajte si to isté oblečenie
Nenoste to isté cyklo oblečenie na cesty, ak sa ešte nepralo. Aj keď ste predchádzajúci deň jazdili len hodinu či dve, a nezapotili ste ho. Neodporúčame to, pretože zápach sa tvorí baktériami a je ho stále cítiť, aj napriek tomu, že váš pot sa už medzičasom vyparil. Ak neoperiete oblečenie, zápach sa v ňom usadí a bude sa držať v materiáloch, a keď si ho znova oblečiete bude sa zápach šíriť ešte viac. Praním šortiek medzi bicyklovaním tiež predídete nepríjemným vyrážkam alebo zaparenínam, vďaka baktériam, ktoré sa tam počas jazdy ukladajú.

3. Používajte špeciálne prípravky
Aby ste ochránili materiál a jeho funkčnosť, používajte špeciálne aviváže určené na športové oblečenie. Tie ochránia membrány oblečenia, odstránia zápachy a udržia ho svieže. Nepoužívajte však parfumované alebo zjemňujúce bežné prostriedky, môžu porušiť materiál oblečenia.

4. Sušte oblečenie na vzduchu
Materiál cyklo oblečenia má rôzny špecifický materiál, ktorému pobyt v sušičke nemusí prospieť. Mnoho syntetických materiálov je rýchloschnúcich, takže ak ich prevesíte vonku na vzduch, za pár hodín ich máte suché.

5. Prilbu umývajte teplou vodou
Cyklistickú prilbu veľmi jednoducho umyjete pod teplou vodou s mydlom alebo šampónom. Nikdy nepoužívajte liehové prípravky, môžu zničiť štruktúru helmy, čo zníži jej ochranu. Ak výstelky začnú zapáchať, vymeňte ich.

6. Tretry si vystelte novinami
Po bicyklovaní si tretry umyte vodou zmiešanou s čistiacim prostriedkom na riad a nylonovou kefkou. Vložku z topánky si vyberte vyvetrať a tretry vyplňte novinami. Pomôžu im udržať tvar a absorbovať vlhko, čím urýchlia schnutie.


Návleky, cyklooblečenie, funkčnú bielizeň a iné nájdete v našom e-shope Športservis! Nezabudnite sa zapojiť do súťaže na našej Facebook fanpage, kde máte možnosť vyhrať jedno z 5 tričiek Každý deň je na bicykel!

IMG_3743

 

Komentáre

komentáre