Pells Crono Elite 2015

Recenzia: krosový bicykel Pells Crono Elite 2015

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Krosové bicykle sú výbornou voľbou nielen na cesty, ale aj do terénu. Dnes vám v našej recenzii predstavíme model Pells Crono Elite 2015.

Či už sa chystáte na športovú jazdu, relax s rodinou alebo náročnú cyklistiku, Pells Crono Elite 2015  je na to vynikajúcim spoločníkom. Komfortné penové gripy na obíjmku, sú vynikajúce aj pri použití bez rukavíc. V spolupráci s pohodlným sedadlom priamo od značky Pells a doladenou geometriou tvoria trojicu, ktorá sa postará o to, aby ste vydržali v sedle bicykla čo najdlhšie.

Rám bicykla vám poskytuje možnosť si namontovať kotúčové brzdy. Avšak samotný bicykel prichádza už vybavený kvalitnými v-brake brzdami značky Shimano. Čím jednoduchšia brzda, tým je jednoduchší a lacnejší je jej servis, náhradné diely zoženiete kdekoľvek vás kolesá zavedú a brzdná účinnosť je viac než dostačujúca. Nie až tak podstatná, no stále prítomná je aj výhoda ušetrenej hmotnosti o kotúče a náboje, ktoré v prípade v-brake bŕzd nemusia byť zosilnené a mať návarky na kotúče. Brzdové páčky sú od značky Avid, ktoré svojim spracovaním pozitívne prekvapili.

O prehadzovanie reťaze na kazete sa stará prehadzovač Deore XT, ktorý vás, vďaka jeho nekompromisnej presnosti a spoľahlivosti, nesklame v žiadnych podmienkách. Predný prešmyk Deore je síce nižšej triedy ako spomínaný prehadzovač, no svoju úlohu plní rovnako dobre. O výkon prevodovej jednotky sa stará radenie Deore.

Komfort v teréne a kontakt s povrchom vám prinesie pružinová vidlica od SR Suntour – NCX-RL, s magnéziovými nohami a olejovým uzamykaním a ovladaním na riaditkách, vďaka ktorému vidlicu uzamknete bezpečne bez toho, aby ste museli pustiť riadidlá.

Čo sa týka ráfikov, Pells na vás nešetril a nájdete na ňom dvojstenné ráfiky s vystuženými kalíškami, na ktoré môžete naložiť toľko batožiny, koľko vládzete ušlapať. S batožinou na bicykli nie je problém, nakoľko rám má štandardné návarky na nosič.

Pells Crono Elite 2015 je univerzálny bicykel pričom hmotnosť pri veľkosti M-17” spolu s pedálmi je rovných 12kg. V našich predajniach Športservis ho nájdete za 699 €.

 


Plánujete cez víkend prevetrať svoj bicykel? Prečítajte si ako správne bickylovať v horúcom počasí.

 

Komentáre

komentáre