9277553687_9b5297b67e_o copy

3 najlepšie európske mestá pre rodinu na bicykloch

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

V týchto mestách budete mať istotu, že si užijete rodinné bicyklovanie a vaše deti zabaví množstvo atrakcií.

1. Amsterdam

Amsterdam je plný cyklistických chodníkov, bezpečný, bez prudkých stúpaní a na kolesách sa dostanete skoro všade. V ponuke sú okrem detských bicyklov aj bicykle s vozíkmi a sedačkami pre deti. Cena za požičanie sa pohybuje okolo 10€ na deň.

Ak chcete pre dieťa požičať chrániče alebo helmu, nepôjde to v každej požičovni. V Amsterdame málokedy uvidíte niekoho s helmou. Čo uvidíte, sú rodiny na ceste do školy na tandemovom bicykli pre štyroch alebo ženy bicyklujúce v opätkoch.

Zastávkami na vašom výlete môžu byť obľúbené detské atrakcie ako Artis Zoo a centrum vedy Nemo. Ak vašej rodine nebude stačiť viac ako 35 000 km zemných cyklotrás, po ruke je aj bicyklovanie na vode.

2. Barcelona

Barcelona sa vďaka systému požičiavania bicyklov, s názvom Bicing, stala bezpečným cyklistickým rajom. Bicing zožal svetový úspech, slúži však len domácim obyvateľom. V meste je ale množstvo požičovní bicyklov aj pre turistov. Niektoré vám prenajmú bicykel len za 5€ na deň.

Ľahko zoženiete detský bicykel akejkoľvek veľkosti, sedačku alebo vozík pre deti. Samozrejmosťou sú aj helmy či chrániče, aj keď tiež nie sú v meste povinné zo zákona. Helmy sú odporúčané pri jazde mimo mesto, ale ak je horúci deň alebo bicyklujete do kopca, používať helmu nemusíte vôbec.

Z 200 km cyklistických chodníkov sú najatraktívnejšie tie, v blízkostí pláží. Ak nezastihnete počasie na kúpanie, deti môžu skúsiť zoorbing a lezenie v obľúbenom Bubleparku, navštíviť vodný svet alebo Zoo.

3. Praha

Vďaka 400 km cyklistických chodníkov v Prahe a okolí, mesto ponúka cyklistom veľmi slušné podmienky. Ak ste v centre, na bicykli si môžete užiť celú prehliadku mesta aj so sprievodcom. Praha má rôznorodý terén. Vybrať si vhodnú trasu bez stúpania môžete s pomocou cyklistickej mapy na prahounakole.cz.

Prenajatie bicykla na deň stojí okolo 10€. Samozrejmosťou sú detské bicykle, sedačky pre deti, helmy, svetlá aj zámky. Helmy sú povinnou výbavou pre všetkých do 18 rokov. V Prahe sa pomaly rozbieha systém na zdieľanie bicyklov, Homeport, ktorý slúži aj turistom.

Nenechajte si ujsť bicyklovanie okolo Vltavy a parky, o ktoré nemá Praha núdzu. Deti si mesto obľúbia aj vďaka zoologickej záhrade, vodnému parku a zábavným atrakciám ako zrkadlové bludisko.


Poradíme vám, ako sa pripraviť na cyklovýlet s deťmi doma i v zahraničí. Prečítajte si náš článok o deťoch na bicykloch tu

Komentáre

komentáre