CTM TERRA 2.0

Recenzia na mestský bicykel CTM TERRA 2.0

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Mestské bicykle, tak ako už ich názov hovorí, sú dobrým pomocníkom v nevyspytateľnej mestskej premávke. Hodia sa na dopravu do práce alebo do školy.

Tvar rámu ocenia pri nasadaní aj starší ľudia alebo ľudia s obmedzenou pohybovou schopnosťou. Štýl jazdy na mestskom bicykli sa vyznačuje nižšou rýchlosťou a pohodlným posedom, čomu sú prispôsobené aj použité komponenty. Kompletná výbava bicykla, ako predné a zadné svetlo, stojan, nosič a blatníky, je nepísaným pravidlom mestských bicyklov.

Nami vybraný bicykel CTM TERRA 2.0, je ideálnym príkladom takéhoto typu bicykla. Vyznačuje sa duralovým rámom, ktorý zabezpečuje nižšiu hmotnosť bicykla a bezproblémové nastupovanie. Vzhľadom na 16“ rám je vhodný aj pre nižšie postavy od 150 cm. Komfort jazdy po rozbitých mestských komunikáciách zabezpečuje predná odpružená vidlica SUNTOUR CV-8V 700 C, na ktorej je možné nastaviť tuhosť podľa hmotnosti jazdca.

Jedinečný systém radenia

Radenie rýchlostí je možné vďaka 3-rýchlostnej prevodovke integrovanej v zadnom náboji s označením NEXUS 3. Jedná sa o jedinečný systém radenia, ktorý pomocou otočného radenia na riadidlách tzv. REVOSHIFT, dokáže meniť rýchlosti aj počas státia bicykla. Túto vlastnosť využijete počas zastavenia na svetelnej križovatke. Charakteristické pre toto radenie je aj, staršou generáciou veľmi obľúbené, brzdenie pomocou pedálov smerom dozadu.

Bicykel je osadený kolesami priemeru 26“ s dvojstennými ráfikmi, ktoré zabezpečia vyššiu životnosť kolies, keďže kolesá nie sú také citlivé na vytvorenie „osmičky“. Príjemný a pohodlný posed je tvorený ako sedlom, tak aj nastaviteľným predstavcom, vďaka ktorému je možné nastaviť posed vzpriamenejší alebo športovejší. Súčasťou základnej výbavy bicykla je ľahký duralový nosič, na ktorom je možné prevážať až 25 kg, predné a zadné svetlo na baterky, a výškovo nastaviteľný stojan.

Bicykel nájdete na našej stránke tu. Cena: 349,90 €

Špecifikácia CTM TERRA 2.0

Komentáre

komentáre