book-bike_1200x726

5 knižných tipov nielen pre cyklistov

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Ak je čítanie relax, pre ktorý radi zosadnete aj z bicykla, potešia vás naše tipy na knihy. Cyklistika vie zabaviť na každý spôsob. Užite si mesiac kníh s kvalitným čítaním.

1. Tajné preteky – Tyler Hamilton, Daniel Coyl

V tejto šokujúcej a odvážnej spovedi odhaľuje Tyler Hamilton, držiteľ zlatej olympijskej medaily, nechvályhodnú pravdu o svojom milovanom športe. Kniha vám odhalí ututlané škandály, doping a tvrdý boj medzi cyklistami. Ak ste fanúšikom rýchlo cyklistiky, tento pohľad do zákulisia Tour de France, vás bude fascinovať.

2. Najlepší bicykel na svete – Robert Penn

Robert Penn na dvoch kolesách obišiel celú zemeguľu. Raz sa rozhodol poskladať si na mieru najlepší bicykel, aký si môže dovoliť. Výsledkom je fascinujúci a zábavný príbeh nielen jedného bicykla a jedného vášnivého cyklistu, ale aj príbeh samotnej cyklistiky. Pokiaľ ste dobrodruh, táto kniha vás motivuje k ďalším cyklistickým cieľom.

3. Kuchařka Grand Tour – Hannah Grantová

Autorka knihy je šéfkuchárkou tímu Tinkoff-Saxo, za ktorý jazdí aj Peter Sagan. V spolupráci s výživovou poradkyňou Anne Dorthe Tanderup vyvinula koncept varenia, ktorý jazdcom zaisťuje optimálny prísun energie. Kuchárka je plná moderných a zdravých receptov, z ktorých sa poučí ako cyklista, tak gurmán. Ak ste večne hladný športovec, táto kniha pozná recept, ktorý vás zasýti.

4. Lož na kolesách – Juliet Macurová

Kniha odhaľuje zákulisie života Lanca Armstronga – jeho rodiny, zápasu s ťažkou formou rakoviny, prudkej športovej kariéry, ale hlavne objasňuje príčiny toho, prečo sa Armstrongovi darilo tak dlho klamať, a ako se stalo, že sa nakoniec všetko tak rýchlo rozpadlo. Keď sa chcete pred začiatkom vlastnej cyklistickej kariéry poučiť, určite siahnite po tejto knihe.

5. Cyklistika – Anatomie – Shannon Sovnda

Táto kniha vám pomôže porozumieť svojmu telu vo vzťahu s bicyklom. Naučí vás 74 najvhodnejších cyklistických cvikov. Anatómia bude vašim odrazovým mostíkom k lepšiemu výkonu, rýchlosti a a vytrvalosti. Je plná ilustrácií, ktoré vám jasne ukážu, aké svaly používate pri zatáčaní, stúpaní či klesaní, a ako s cyklistikou súvisia jednotlivé cviky a váš výkon. Ak túžite veciam porozumieť do hĺbky, táto kniha je pre vás.


Mnoho ďalších kníh o bicyklovaní nájdete v kníhkupectvách Martinus.sk, kde majú bicykle radi rovnako ako my.

Komentáre

komentáre