“Vyberte meno pre svoj bicykel.” 7 inšpirácií zo sveta cyklistov

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Cyklisti z miest ako Amsterdam, Paríž či New York nás môžu inšpirovať, ako sa správať na bicykli nie len v ich mestách, ale aj v Bratislave. Nájdete sa v ich prístupe?

1. Bicykluj ako keby si bicykel práve ukradol. Nikto nemá rád pomalých cyklistov, ktorí sa kochajú tulipánmi. Ak sa nevieš prispôsobiť tempu mesta, bezpečnejšie bude zostať mimo cesty. Tým sa riadia v Amsterdame.

2. Nebuď ľahostajný k svojmu okoliu. Ak vidíš podozrivú osobu pri zamknutom bicykli, radšej to skontroluj, nabudúce môžeš prísť o bicykel aj ty.

3. Očakávaj to najhoršie. Cyklisti z New Yorku vyrážajú do ulíc s očakávaním, že zomrú, aby sa mohli tešiť so života vždy, keď ich jazda dopadne lepšie.

4. Daj meno svojmu bicyklu. Keď ho pomenuješ, stanete sa pravými parťákmi.

5. Bicykluj po strede cesty, keď na nej nie je dosť miesta pre teba a za tebou idúce auto. Neskonči pritlačený medzi autom a verejným osvetlením. V New Yorku máš právo využiť celý pruh.

6. Vyhrň si nohavice. V Paríži uprednostňujú bezpečnosť pred módou. Nohavice, ktoré sa nedostanú do kolesa sa nezašpinia a nespôsobia ti nehodu.

7. Neoberaj sa o zvuky mesta, ktoré ťa môžu varovať pred nebezpečenstvom. Hudba je vítaná, ale je povolená len v jednom slúchadle.


Naša rada znie: Nebojte sa byť hluční. Používajte svoj zvonček, aby ste upozornili chodcov, ktorí vošli do cyklo pruhu, na svoju prítomnosť. Akú inšpiráciu by ste poslali cyklistom na oplátku?

Viac našich rád o bezpečnosti nájdete v našom predchádzajúcom článku, tu.

Komentáre

komentáre