Príbeh bicykla IV: Cesta do škatule

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Náš seriál o výrobe bicyklov sa blíži do finále a dnes si môžete prečítať jeho poslednú časť, v ktorej sa dozviete, čo sa deje tesne predtým, než sa bicykel zabalí a vyexpeduje do skladov a predajní. Čítajte Príbeh bicykla a využite poslednú šancu vyhrať krásne ceny a skvelý bicykel Kellys!

V predošlých dieloch sme vám ukázali, ako sa všetky súčiastky vybaľujú, kontrolujú, upravujú a nastavujú, a tiež ako sa vypletajú, doťahujú, centrujú a obúvajú kolesá bicykla. Po všetkých týchto úkonoch putujú jednotlivé komponenty na montážnu linku, kde sa napokon skompletizuje celý bicykel.

Na montážnej linke pracuje niekoľko kvalifikovaných pracovníkov, pričom každý z nich sa venuje určitej špecifickej operácii.

V tejto časti výroby sa musí bicyklový rám osadiť súčiastkami, ktoré patria na daný model bicykla. Nasadí sa hlavové zloženie, kľuky, retiazka, stredové zloženie, prehadzovač a zadný menič. Všetky tieto súčiastky sa následne repasujú a „naladia“ sa tak, aby bol stav bicykla stopercentný.

Vo chvíli, keď je všetko správne nastavené, nasleduje ďalšia fáza – balenie. Je veľmi dôležité, aby bicykel odišiel z výroby perfektne zabalený a počas transportu nedošlo k poškodeniu. Aby mohol byť bicykel bezpečne expedovaný, odnímajú sa z neho riadidlá, sedadlo a pedále. Tie sa neskôr domontujú už priamo na jednotlivých predajniach v rámci predpredajného servisu.

Každý zabalený bicykel sa nakoniec označí identifikačným štítkom, kde sú zaznamenané základné informácie o bicykli – model, veľkosť rámu a rok výroby. V takomto stave je bicykel pripravený na export.

Celý proces musí byť pritom absolútne bezchybný. Pri jednoduchších modeloch takto v Kellys Bicycles vyrobia aj 400 bicyklov za deň! To znamená, že jeden bicykel sa skompletizuje za neuveriteľnú 1 minútu a 12 sekúnd.

A od tohto momentu čakajú bicykle Kellys na svojich majiteľov. Budete jedným z nich aj vy?

Urobte si krásne bicyklové Vianoce!

Dnes máte posledný raz možnosť súťažiť so seriálom Príbeh bicykla! Opäť môžete vyhrať praktický cyklobalíček od Kellys Bicycles v hodnote 40 eur.

Stačí nám len do komentára napísať odpoveď na dnešnú súťažnú otázku:

Koľko bicyklov denne dokáže vyrobiť Kellys Bicycles (pri jednoduchších modeloch)?

Súťažíte o praktický cyklobatoh RAFT, predné biele osvetlenie INDEX a červené zadné svetlo RIPPY. Víťaza vyžrebujeme tento piatok, 19. 12. 2014 o 14:00, sledujte nás na Facebooku.

Všetky súťažné komentáre budú zároveň zaradené do žrebovania o celkovú výhru

skvelý bicykel Kellys Viper 50 Black Blue 19,5 2015 v hodnote 379 eur!

Výhercu bicykla vyžrebujeme už v pondelok 22.12.2014, súťaž uzatvoríme presne o 14:00.

Urobte si tie najkrajšie Vianoce so Športservisom a Kellys Bicycles!


Kellys Bicycles je bicyklová spoločnosť, ktorá pôsobí na európskom trhu už viac ako 20 rokov a vlastní značky Kellys, KLS a Alpina. Dodáva bicykle a bicyklové príslušenstvo do viac ako 30 krajín po celom svete a zúčastňuje sa na všetkých dôležitých veľtrhoch v Ázii a Európe.

Komentáre

komentáre