Cyklistické aplikácie, ktoré sa oplatí vyskúšať

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Radi by ste si odsledovali svoje cyklistické aktivity a motivovali sa k väčším výkonom? Ponúkame vám niekoľko tipov na užitočné aplikácie, ktoré by nemali chýbať v smartfóne moderného cyklistu.

Strava

Strava je jednotkou vo svetovom rebríčku. Stačí si pripevniť telefón na riadidlá a k dispozícii máte plnohodnotnú náhradu tachometra – vidíte aktuálne informácie o polohe, rýchlosti či prevýšeniach. Treba však myslieť na to, že rozsvietený displej a zapnuté GPS nepotešia batériu vášho telefónu. Pri bežných kapacitách batérií smartfónov rátajte s výdržou približne do dvoch hodín. Strava je jedinečná v tom, že je zároveň sociálnou sieťou pre cyklistov. Môžete zdielať vaše jazdy, stanovovať si „challenges“ – ciele v počte kilometrov za určité obdobie a súťažiť tak s kamarátmi alebo novými ľuďmi, ktorých na Strave stretnete. V neposlednom rade zaznamenáva váš čas v tzv. segmentoch, čo sú najpopulárnejšie úseky, ktoré sú tiež vyznačené na mape v aplikácii. Tieto úseky vytvárajú samotní jazdci na bicykli. Ak je úsek frekventovaný často a viacerými jazdcami, zaznačí sa aj na mape.

Bike Gear Calculator

Ako naznačuje už aj názov, Gear Calculator je aplikácia, ktorá vám vyráta prevodový pomer ľubovoľných prevodových kombinácií. Stále nie ste rozhodnutí, či vám vyhovujú prevody, ktoré máte? Porovnajte si pomocou aplikácie aktuálne prevodové pomery s tými, nad ktorými uvažujete. Či už máte v pláne „väčšiu pílu“, dvojprevodník, alebo máte pochybnosti, či vám bude stačiť jednoprevodník, pozrite si presné rozdiely, čo by vám zmena ozubenia priniesla. Zároveň sa vám pri zvolenom prevode zobrazí aj rýchlosť, vzdialenosť či čas prejdený pri určitej kadencii.

Bike Repair

Bike Repair vám z telefónu urobí servisnú príručku, v ktorej nájdete riešenie snáď na každý problém, a to krok za krokom s obrázkami a pomocným návodom. Najzaujímavejšou časťou aplikácie je počasie, ku ktorému dostanete aj presné odporúčania, čo si obliecť. Tiež môžete využiť funkciu zaznamenávania svojho oblečenia v určitom počasí, aby ste vedeli, čo si do podobných podmienok oblečiete nabudúce.

Panobike

Panobike je aplikácia od renomovanej značky Topeak, ktorá vyrába aj spárovateľné doplnky cez Bluetooth 4.0, ako napríklad hrudný pás či senzor kadencie a rýchlosti. Toto všetko ešte kombinuje s GPS, fotoaparátom a prehrávačom hudby do jedinečného, vami prispôsobeného mapového GPS tachometra. Topeak navyše ponúka doplnky ako držiaky na telefón, externý zdroj energie s kapacitou 5200 mAh a iné.

Ak potrebujete držiaky na smartfón či iné doplnky k cyklistickým aplikáciám, radi vám poradíme u nás v Športservise.


Zdroje obrázkov: StravaBike Gear Calculator, Bike Repair, Panobike

Komentáre

komentáre