A08D0BE9-C198-465E-881F-CE35377A4770

Top produkty pre sezónu 2020

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Technologický pokrok napreduje rýchlejšie, než často stíhame sledovať. Preto sa už teraz nevieme dočkať trendov, ktoré nám prinesie rok 2020. Niektoré z nich ti predstavíme už teraz a ty ich potom počas roka nájdeš fyzicky aj v našich predajniach!

Dočkali sme sa, Bosch prichádza s novým pohonom pre e-bajky, ktorý prináša lepší výkon, väčšiu kapacitu batérie a znížený odpor pri šlapaní bez podpory. Gravel bike, ktorý si posledné roky získal mnoho fanúšikov, nebude zaháľať ani v tejto sezóne, o čom nás presvedčí výrobca GIANT. Tiež sa môžete tešiť na 29“ kolesá na novom modeli Santa Cruz Megatower, na skvelý dirťák od CTM a ani kategória cykloturistiky a rekreačného jazdenia neostane v závese.

V tomto blogu bude reč o:

  • Santa Cruz Megatower CC X01
  • FOCUS JAM2 6.8 PLUS/NINE
  • Giant Revolt Advanced 2
  • CTM DirtKing PRO
  • BORA 1.0

Santa Cruz Megatower CC X01

Minulý rok sme predstavovali novinku od Santa Cruz, ktorá bola k dispozícii na Testovacom dni Športservisu a počas celej sezóny aj ako test bajk na predajni. Teraz si už tento skvelý bajk môžeš zobrať aj domov! Santa Cruz Megatower CC X01 geometriou rámu pripomína model Nomad, no je osadený na 29-palcových kolesách so 160-milimetrovým zdvihom prednej i zadnej stavby. 29-palcové kolesá sú v dnešnej dobe úplne bežné na DH či Enduro bajkoch, kde rýchlosť a prejazdnosť vyhrávajú nad ovládateľnosťou. Rovnako je to v tomto prípade. Okrem toho má model pružinový tlmič, karbónové kolesá Reserve, pohon SRAM X01 Eagle a systém odpruženia VPP prevzatý z V10, ktorý je pripravený zdolávať naozaj mega-prekážky! V najvyššej špecifikácii výbavy je zároveň prvým bicyklom, ktorý značka ponúka s elektronicky ovládateľnou teleskopickou sedlovkou a zároveň bezdrátovou prehadzovačkou od Sram-u. Ide o systém ASX.

santa_cruz_29_megatower_cc_x01_rsv_coil_green

FOCUS JAM2 6.8 PLUS/NINE

Nemecký výrobca elektromotorov Bosch v posledných rokoch výrazne utiekol konkurencii. Ešte v lete tohto roka predstavil nový elektromotor, ktorý predstavuje nový štandard v tomto priemysle. Dnes ho možno nájsť zabudovaný napríklad v elektrobicykli Focus JAM2 6.8. Plus/Nine. Výrobca uvádza, že nový elektromotor je o vyše 25% ľahší ako jeho predchodca a napriek rovnakému točivému momentu poskytuje vyššiu podporu ako on pri plnom výkone (z 300% na 340%). Bosch zlepšil aj výkon jednotlivých úrovní podpory, rovnako je motor omnoho citlivejší. Už len ECO mód je podľa užívateľských recenzií tak dobrý, že s ním možno utiahnuť prudšie stúpanie. Mód E-MTB si dokáže sám vyhodnotiť, akú šťavu je potrebné cyklistovi dodať. Batéria má úctyhodných 625Wh. Na spomínaný elektrobicykel Focus JAM2 6.8. Plus/Nine, ktorý má túto batériu zabudovanú, sa budete môcť tešiť aj u nás na predajni. Budeme vás informovať, keď model dorazí.

66407_fo5400033v2020_2020_29_di_090_pro_bluegranite_jam2-6-8-plus

GIANT Revolt Advanced 2

Gravel bike si získal posledné roky mnoho fanúšikov a v nasledujúcej sezóne tomu nebude inak, pretože v sebe ukrýva rýchlosť a všestranné využitie. Základom Giant Revolt Advanced 2 je podľa informácií od výrobcu práve superľahký, vysoko tuhý a zároveň veľmi pohodlný karbónový rám Advanced Composite s modernou gravel geometriou pre vytrvalostnú jazdnú pozíciu. Ďalším znakom špecifickej geometrie Revolta je kratšia zadná stavba a výrazný sloping, tzn. zníženie hornej rámovej trubky. Pre ešte vyššie pohodlie je tu karbónová sedlovka D-Fuse a nízko umiestnené sedlové vzpery. Rovnakou technológiou ako sedlovka sú vyrobené tiež riadidlá Contact XR D-Fuse, ktoré pod záťažou mierne pružia – opäť pre vyšší komfort. Všetky ďalšie informácie získate u nás počas sezóny 2020. Akonáhle budeme mať bajk na sklade, budeme vás informovať.

MY20RevoltADV2_ColorA

CTM DirtKing PRO

Éra pumptrackov prichádza aj na Slovensko a dopyt po “dirťákoch” je čím ďalej tým väčší. Zasluhuje sa o to aj slovenský výrobca CTM so svojim bezkonkurenčným modelom Dirt King Pro, ktorý sa v roku 2020 objaví aj v našich predajniach. Názov tohto bicykla podľa samotného predajcu dokonale vystihuje jeho podstatu  – je to kráľ dirtu, pumptracku, parku i ulice. Na svoje si prídu všetci, čo hľadajú zábavu a adrenalín, freeridoví jazdci až po pretekárov na rampách. Geometria rámu prešla niekoľkoročnou evolúciou, výsledkom je extrémne tuhý 12-palcový rám a skvele ovládateľný bicykel. Osadená je vidlica Rock Shox Pike DJ, tuhé kľuky Sram Descendant 6K a hydraulická brzda Sram Level T. Šmrnc bicyklu dodáva kokpit od kanadskej kultovky Race Face s predstavcom a riadítkami Chester. Elegentnou vychytávkou sú aj plášte Maxxis DTH s tan wall bočnicami. Bicykel je dodávaný s pedálmi HT PA12A. Váha kompletu je iba 11.2kg.

43,263

BORA 1.0

Kategória cykloturistiky a rekreačného jazdenia je tradične veľmi obľúbená. Tentokrát vyberáme krásne modely pre dámy slovenského výrobcu CTM BORA 1.0, ktorú odporúčame vo farbách matná aqua ružová alebo matná čierna zlatá. Ide o dámsky krosový bicykel s odpruženou vidlicou a 24 rýchlosťami vhodný na klasické cesty, ale aj ľahké horské cestičky. Nový model má váhu 13,6 kg, osadená je vidlica Suntour NEX, tuhé kľuky Shimano Altus RDM370SGSL a ráfiková brzda Alhonga V-brake. Bicykel je dodávaný s pedálmi SP 510 a sedadlom CTM Elite. Tento nový model je už dostupný aj v našich predajniach.

43,315

 

S výberom bicykla a doplnkov Ti veľmi radi pomôžeme aj osobne. Nájdeš nás v predajniach v Podunajských Biskupiciach a v Petržalke. Kontaktovať nás môžeš aj telefonicky či e-mailom. Kontakty nájdete TU.

Foto: archív Športservisu, GIANT, CTM a FOCUS

Komentáre

komentáre