linkpost-darceky

ŠŤASTNÉ a VESELÉ tipy na bajkerské darčeky

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

November. Ešte nedávno by nám napadlo len to, že sa začína zozimievať a ak chceme ďalej jazdiť na bajku, mali by sme si kúpiť teplejšie oblečenie. V súčasnosti nám vďaka reklame, ktorá na nás vyskakuje z každého rohu, napadá aj to, že by sme na tom našom bajku mali čoskoro zájsť aj do obchodov. Blížia sa Vianoce. Čas šťastia a veselia. A čo viac, čas štedrosti. Pre každého štedrého cyklistu sme pripravili vianočné tipy na darčeky, ktoré isto potešia jeho priateľov – nadšených bajkerov, profesionálnych cyklistov či rekreačných športovcov.

 

Pomocník, ktorý vás nenechá v štichu

blackburn-plugger-tubeless-tire-repair-kit-werkzeug-detail-2Odporúča Peter, vedúci predajne Športservis v Petržalke
“Drahšie bicykle už pracujú na bezdušovom systéme. Každý bajker, ktorý má takéto kolesá na svojom bicykli, má určite naliate v plášti takzvané mliečko – preventívnu ochranu proti defektu. Ak sa však stane, že dostane v teréne väčší defekt, určite by mal mať so sebou sadu na opravu bezdušových plášťov. Blackburn Plugger je kompaktný pomocník, ktorý vás určite nenechá v štichu. Balenie obsahuje 10 kusov záplat a praktické uchytenie na bicykel.”
Cena: 15 – 20 € s DPH
KÚPIŤ: Na vyžiadanie u nás v Športservise v Petržalke

 

Špička medzi termoskami

flasa_elite_deboyo_12hOdporúča ako ďalšiu možnosť Peter, vedúci predajne Športservis v Petržalke
“Zanietených bajkerov neodradí ani zimné počasie a ani to extrémne letné. Pitný režim je dôležitý a pre tých, ktorí chcú mať v zime svoj nápoj dlhodobo teplý, a naopak v lete studený, je tu špička medzi cyklistickými termoskami – Elite Deboyo. Vonkajší plast je z nerezovej ocele, má vákuovú izoláciu, termoska je odolná a hygienická. Udrží nápoj teplý alebo studený až 12 hodín! Má tiež možnosť vymeniť cyklistický vršok za termoskový, je teda vhodná aj na turistické aktivity.”
Cena: 29,95 € s DPH
KÚPIŤ 

 

Svetlo do každých podmienok

NC-BR35Odporúča Tomáš, vedúci horného poschodia predajne Športservis v Podunajských Biskupiciach
“Ako darček by som kúpil svetlo na bike Nitecore BR35 1800LM. Na svoj výkon a fakt, že nemá externú batériu, je stále pomerne malé a podľa mňa aj pekné. Má viaceré módy svietenia, a to podľa prostredia, kde sa používa – les, mesto alebo cesta. Má tiež rôzne intenzity svietenia a vynikajúcu výdrž až do 14 hodín (alebo 3 hodiny pri 1800LM).” A čo viac, vďaka Tomášovi o svetle vieme tiež to, že sa ovláda vpredu cez tlačidlo umiestnené vedľa gripu. Na displeji je možné kontrolovať si intenzitu osvetlenia a stav batérie: “Zabudované má dve diódy – jednu, ktorá slúži ako stretávacie svetlá – a druhú, väčšiu, ktorá funguje ako svetlá diaľkové. Tá aj pri zapnutí, ak je nastavená v móde “mesto”, však nesvieti dlhšie ako päť sekúnd, a to práve kvôli bezpečnosti. Optika svetla je navrhnutá tak, aby neoslepovala oproti-idúcich vodičov (stretávacie svetlo) a zároveň tak, aby poskytovala dostatočný rozhľad a bezpečnosť na ceste (diaľkové svetlo).”
Cena: 135 € s DPH
KÚPIŤ

 

Všestranná bunda na bajk, turistiku i do mesta

bunda_endura_mt500_waterproof_oranzovo_ciernaOdporúča Andrej za oddelenie oblečenia predajne Športservis v Podunajských Biskupiciach
“Jednoznačne odporúčam bundu Endura MT500. Jej jedinečnosť spočíva v jej všestrannosti a univerzálnosti využitia na všetky možné voľnočasové aktivity, či už budú spojené priamo s bajkom alebo mimo neho. Skvele sa hodí na turistiku ale i do mesta. Bunda svojím strihom neobmedzuje v pohybe a je vyrobená z veľmi kvalitného materiálu ExoShell 60, ktorý patrí svojou priedušnosťou 64 000 g/m2/24 h a vysokým vodným stĺpcom 18 000 mm k tomu najlepšiemu na trhu. V skratke, s touto bundou jednoducho nezmoknete a ani sa v nej nespotíte :). Vysokú odolnosť voči roztrhnutiu upevňuje materiál Cordura. O kvalitách tejto bundy vypovedajú aj mnohé recenzie s najvyššími hodnoteniami od rôznych médií ako napríklad Pinkbike, Enduro magazine, MBR a podobne. Vhodným doplnkom sú aj bočné vetracie otvory s obojsmernými zipsmi, podlepené švy, reflexné logá na ramene a kapucni, nastaviteľné sťahovanie v páse a aj na krku.”
Cena: 229,99 € s DPH
KÚPIŤ 

 

Špeciálny tip: Štýlový blatník

mudguard-schlammpe-blueVybrali sme na základe predošlých rozhovorov s predajcami Športservisu
Ide o MTB blatník, ktorý nám dávnejšie odporučil Andrej z horného poschodia predajne Športservis v Podunajských Biskupiciach, keď sme hovorili o vybavení do daždivých podmienok. Nakoľko tu máme jeseň, blíži sa zima, blatníky budú nevyhnutnou súčasťou (suchého) bajkerského života. MTB blatníky zvládnu akýkoľvek terén a vyrábajú sa v rôznych farebných variáciách a vzoroch: “Sú určené pre agresívnejšiu jazdu, napríklad pre zjazdárov, a tiež do náročnejšieho povrchu i poveternostných podmienok. V skratke, ochránia vás a neuletia vám, nezlomia sa pri prvom silnejšom náraze. Upevňujú sa pod vidlicu, cez mostík a bočné nohy, na upevnenie sa používa SK páska. Ďalšia výhoda týchto blatníkov je, že vďaka ich umiestneniu nelietajú skalky ani nečistoty na odpruženú časť vidlice, nezanáša sa, a tým sa predlžuje jej životnosť. Ak vlastníte celoodpružený bicykel, tak chráni ložiská a čapy, ktoré sú v zadnej stavbe bicykla zapúzdrené. Zväčša sa tieto blatníky používajú ako blatníky predné, ale nie je problém ich umiestniť ani dozadu.”
Cena: 9,95 € s DPH
KÚPIŤ v zelenom prevedení
KÚPIŤ v modrom prevedení
KÚPIŤ v oranžovom prevedení

Ak ste si nenašli to svoje, radi vám pomôžeme aj cez nás chat, prostredníctvom nášho e-shopu, alebo osobne na našej predajni v Podunajských Biskupiciach či v Petržalke. Neváhajte a s výberom vianočných darčekov sa obráťte priamo na nás.

Komentáre

komentáre